Travel: Zeilen in Griekenland – Het leukste wat ik in tijden gedaan heb!

Zeilen in Griekenland

Dat Griekenland leuk was, dat wist ik al wel. Maar dat zeilen in Griekenland hè-le-maal het einde is.. Dat wist ik nog niet! Water dat blauwer dan blauw is (hallo, Caribische plaatjes), mega vriendelijke mensen, heel veel rust en nog meer zon. That’s what we signed up for. Blijkbaar. Samen met mijn papa, broertje, zusje, Jaap, papa’s vriendin en haar kinderen zeilden we van Corfu naar Paxos en weer terug. Wat een fijne week! 

Zeilen in Griekenland

We vertrokken vanuit de haven van Gouvia. Daar haalden we onze schitterende zeilboot op die mijn broertje zou gaan varen. Zeeheld dat het is. Serieus, ik wist dat hij al twee jaar achter elkaar Skipper was op de Yacht Week (als je dat overigens nog niet kent en nog vakantieplannen moet maken. Check dat even, het schijnt legendarisch te zijn!) maar om hem daadwerkelijk die complete boot te zien runnen; ik vond het indrukwekkend! #trotsezus

Zeilen in Griekenland

Vanuit Gouvia vertrokken we naar Sagaida waar we de eerste nacht doorbrachten. De eerste locatie was nog niet mega veelbelovend, maar zorgde er wel voor dat je binnen no-time helemaal tot rust kwam. Er was namelijk helemaal niks te doen en dat was heerlijk. Dus na een paar borrels op de boot vielen we lekker deinend in slaap om vervolgens de volgende ochtend naar bestemming twee te vertrekken.

Zeilen in Griekenland

Deze dag was het windstil en er waren nauwelijks golven. Dus voeren we op de motor. Halverwege de rit, legden we de boten midden op zee stil, sprongen we van de boot af in de zee, dobberden op onze roze flamingo en staarden in de verte. Zo fijn! 

Zeilen in Griekenland

Vervolgens arriveerden we op onze tweede bestemming: Syvota. En die was helemaal het einde. Een prachtig strand en uitzichten waar je spontaan gelukkig van wordt. We werden er zo euphorisch van dat we spontaan een fles gin opentrokken en borrelden tot. Nou ja, gewoon tot we geen zin meer hadden. Een pittige ochtend volgde. Maar ach. Wat maakte het uit? Op zee met de wind in je haar gaat een kater gelukkig snel over. En een beetje chillen op de steiger voor vertrek hielp ook.

Zeilen in Griekenland

Bestemming drie was Lakka op het eiland Paxos; een mega schattig stadje met kleine steegjes, lieve restaurantjes en een waanzinnige view over het water. We aten heerlijk bij Arriva, dronken de volgende ochtend koffie bij een Ibiza-like restaurant Akis genaamd en haalden een ijsje bij Giappi. Ga je naar Paxos? Vergeet dan niet om Lakka te bezoeken, het is er echt te leuk! 

Zeilen in Griekenland

De volgende dag voeren we om Paxos heen. We stopten in een baai, stapten daar in het rubber bootje en cruisten door de grotten die waanzinnig mooi waren! 

Zeilen in Griekenland

Na een dik halfuur waren alle grotten verkend en was het tijd om door te gaan naar de volgende bestemming: Mongonisi. Weer zo’n hele fijn plek met een klein strandje en goed restaurant. Bovendien kon je vanuit hier naar Gaios wandelen. En dus deden we dat! De hoofdstad van het eiland Paxos was precies wat je van een vakantie stadje verwacht: Gekleurde huisjes, heel veel steegjes, lieve winkeltjes en terrassen om ijskoude biertjes te gaan zitten drinken. Wat we dus ook deden. 

Zeilen in Griekenland

De laatste zeilbestemming? Thesprotia. Een baai met een zonsondergang to die for. In deze baai was helemaal niks. Geen strand, geen restaurantje, niks. Om je heen alleen natuur en toen de zon eenmaal onder was 1001 sterren aan de hemel. Echt heel bijzonder. We borrelden, kletsten, lachten en gingen heel tevreden slapen! 

Zeilen in Griekenland

De volgende dag voeren we weer naar de haven van Gouvia. Nog 1 nachtje op de boot, wat een bijzondere nacht was, omdat we wisten dat we de volgende dag afscheid van de boot zouden moeten nemen. Op de laatste dag verkenden we Corfu-stad. Ook al zo’n fijn avontuur. En toen was het tijd om de boot terug te geven aan de eigenaar en de taxi naar het vliegveld te pakken. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van deze oh zo fijne vakantie. Mocht je ook zo’n vakantie willen? Check dan vooral even Ionian Sailing. Krijg je geen spijt van. Echt niet! 

Zeilen in Griekenland