Travel: Thailand – Hip Koh Lanta & Fancy Koh Yao Yai

Koh Lanta

Nadat ik afgelopen februari in Thailand Koh Samui en Khao Sok bezocht, was Koh Lanta aan de beurt. Wat had ik bizar veel zin om naar deze hippie-destination af te reizen. Rieten barretjes op het strand, full moon party’s en super food spots; dat had ik in gedachten. En ik zat er niet ver vanaf. Hoewel sommige rieten barretjes wel heel hippie maar zeker ook een beetje viezig waren en ik nu begrijp waarom full moon party’s een enigszins dubieus karakter hebben (nee, ik treed niet in detail.. #tralalaaaa), heb ik op Koh Lanta vooral genoten van de ontspannen eilandsfeer en de toffe hotspots die hier zijn. Op een scootertje of op het zijspan van een tuk tuk vlam je dit eiland over, terwijl je palmbomen, rieten hutjes en te gekke uitzichten voorbij ziet vliegen. Ik zette mijn lievelings spots op een rijtje…

Pure

Bij Pure Koh Lanta houden ze van gezond. Heeeel gezond. Alles is hier vegan, raw en gelukkig super lekker (anders haak ik af hoor..). Wij kozen voor de mango smoothie bowl. Maar ook acai bowls schijnen hier super lekker te zijn en de huisgemaakte gebakjes, sapjes en salades zijn ook om je vingers bij af te likken. Bovendien heeft deze spot een heel fotogeniek interieur, dus het thuisfront jaloers maken, is bij Pure Koh Lanta een eitje!

Koh Lanta

Mong Bar

Houd je van dieren? Dan zit je goed op Koh Lanta. Voor je hotelkamer kun je zomaar een aapje tegenkomen en ga je een drankje doen, dan zitten er voor je het weet een eend en een hond naast je barkruk. Bij Mong Bar vind je namelijk een hond en een eend die, hier komt ie, beste vriendjes zijn! En dat is dus echt té schattig. Ze gaan nergens heen zonder elkaar. En hoewel Mong Bar dus zo’n typisch hippie barretje is waar je het liever bij drank houdt dan dat je iets te eten besteld, zijn deze twee beestjes een regelrechte hit! Vooral als ze met de eigenaar én zijn zoontje op de scooter naar de markt gaan. Zooooo lief!

Koh Lanta

Coco Lanta Resort

Naar het strand? Sla dan het Coco Lanta Resort met haar restaurant en beach bar niet over. Bij deze beach bar heb je namelijk heerlijke hangmatten en daarnaast enkele ligbedjes die je, als ze vrij zijn en je het een béétje lief vraagt, gewoon mag gebruiken. De brunch hier is lekker en kost geen knoop en als je het echt te heet krijgt, kun je ook nog eens afkoelen in het zwembad. Top spot!

Koh Lanta

Lanta Animal Welfare

Toen Koh Lanta nét toeristisch begon te worden, vestigden er verschillende restaurants. De vele zwerfhonden en -katten die op het eiland woonden, trokken daar uiteraard naartoe. Er was namelijk eten. En 1+1=2. Maar die restaurant eigenaren ervoeren overlast en dus werden de beestjes bruut afgemaakt. Naar verhaal! Zo vond ook Junie Kovaks toen zij in 2005 naar het eiland verhuisde. Een plek waar zoveel dierenleed plaatsvond? Daar kon ze niet wonen. En dus besloot ze er iets aan te doen, zie daar: Lanta Animal Welfare! Hier worden dieren die gewond of verstoten zijn, opgevangen, verzorgd, gecastreerd en – wanneer het echt wilde dieren zijn – weer vrijgelaten. Sommige dieren willen echter niet meer zelfstandig leven en komen terug naar de opvang. Deze beestjes kun je adopteren. Om de welfare te financieren, worden er rondleidingen gegeven, kun je met katjes spelen, honden uitlaten en net uit een operatie gekomen beestjes vasthouden (schijnt ze goed te doen, een beetje lichaamswarmte). Super mooi, dit initiatief! Risico is wel dat je dus head over heels op één van de beestjes wordt en er eentje mee naar huis wil nemen. En dan ben je dus wel mooi €600,- lichten. Wij moesten aan het einde van de rondleiding dan ook maken dat we wegkwamen, want man, wat waren met name de puppy’s onwaarschijnlijk lief!

Koh Lanta

Sri Lanta

Dit was het hotel waar wij verbleven terwijl we op Koh Lanta waren. Een fijne plek aan het strand, met goede views, fijne massages, ruime kamers en vriendelijke service. De beach bar is een leuke basis om drankjes te doen. De Passion Fruit Marguerita hier is briljant. Eten kun je overigens wel beter ergens anders doen. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Same Same but Different. Een topplek! Ook voor een fijne brunch + stranddag overigens. Laat het vervoer regelen door het hotel want deze locatie is er niet één om met de tuk tuk naartoe te gaan. En geniet! Dat is sowieso iets wat je bij Sri Lanta moeiteloos kunt doen :-)