Travel: Rosier 10 – Je voelde je nog nooit zo thuis in Antwerpen…

Rosier 10

Eeeeventjes er tussenuit. Een dagje of twee alleen maar heerlijk eten, drankjes drinken, shoppen en chillen. Daarvoor is Antwerpen per-fect! Lekker authentiek of juist helemaal hip, heerlijke klassieke cafeetjes of spots met een edge; in Antwerpen kun je alle kanten op. Ik had het geluk dat ik vorige week twee nachtjes in het oh zo fijne Rosier 10 mocht logeren. Waarom deze plek zo fijn is? Read along…

Rosier 10

De kamers bij Rosier 10 kosten absoluut niet de hoofdprijs, maar wanneer je er ’s ochtends wakker wordt, voel je je toch echt een beetje alsof je de lotto gewonnen hebt! Het is in de Bed & Breakfast, die tussen het hippe Zuid, funky eilandje en klassieke stadscentrum in ligt, heerlijk stil. En vanaf een uur of negen komt de geur van versgebakken croissantjes tegemoet.

Rosier 10

Elke kamer bij Rosier heeft een ander thema. Je kunt slapen in Le Matin, Le Midi, Le Soir of La Nuit. Met andere woorden: Het is hier heel de dag door een topplek om te verblijven! Wij sliepen in Le Midi; een super lichte kamer met super mooie lichtblauwe gordijnen die ik meteen mee naar huis wilde nemen! De inrichting was clean en ontzettend inspirerend: Ik besloot bij aankomst direct om net zo’n toffe gouden spiegeltjes-muur in m’n eigen huis te creeren. En dat bizar hoge plafond… Oh, daar ben ik nog steeds een beetje verliefd op. Le Midi is zo’n typische hotelkamer waarvan je denkt ‘Uhm. Mag ik hier wonen? Nu?’. Helaas ging die vlieger natuurlijk niet op. Maar des te meer reden om hier één keer in de zoveel tijd gewoon lekker een paar daagjes te bivakkeren en te genieten van het te gekke Antwerpen.

Rosier 10

Goed, dat Rosier 10 dus stylish is, mooi gelegen en perfect qua prijs-kwaliteit is inmiddels denk ik wel duidelijk. Maar wat Rosier 10 écht uniek maakt, is de super lieve service. De meiden van Rosier runnen deze Bed & Breakfast duidelijk met een hoop enthousiasme en liefde. Als het even kan, kletsen ze gerust een hele ochtend met je over van alles en nog wat. Ze zorgen ervoor dat het je bij het ontbijt aan niks ontbreekt. Ben je op zoek naar een chill restaurant, nieuwe geheime bar of goede shop adres? De Rosier 10 chicks kennen alle ins en outs van hun eigen fijne stad én ze schrijven lieve boodschappen op de spiegel. Daar wordt je toch super blij van?

Rosier 10

Boeken dus! Zo’n nachtje of twee bij Rosier 10! En wil je weten waar je dan heen moet in Antwerpen? Kijk hier dan voor een aantal leuke hotspots. Mijn meest recente ontdekkingen deel ik komende week met je.