Travel: Praag – Maximale romantiek

Praag hotspots

Toegegeven: de titel van deze blog is misschien een ietsiepietsie misleidend. Praag was in mijn geval namelijk een tikje romantischer dan het gemiddelde weekend naar de hoofdstad van Tsjechië. Ik had de namelijk de eer mijn eerste bruiloft in het buitenland mee te mogen maken. Met een Russische bruid en een oer-Hollandse jongen, bleek Praag een prima middenweg. En tussen alle bruidsperikelen door heb ik met volle teugen van de stad genoten. De leukste ontdekkingen deel ik natuurlijk maar wat graag met je…

Praag hotspots

Wandelen en ijs eten

Tip 1 is misschien een beetje flauw, maar wel heel erg waar! Doordat Praag aan het water ligt en je in het centrum op elke hoek wel een mooi gebouw vindt, leent deze stad zich perfect voor een fijne stadswandeling. Loop richting de Karelbrug en je vindt het uitzicht zoals helemaal bovenaan dit artikel. En loop door de stad en je vindt de meest mooie gebouwen op zowel links als rechts. In ijs maken zijn ze trouwens pro’s in Praag. Wij kochten ons ijsje in één van de zijstraatjes van The Old Town Square. En dat smaakte goed met een hoofdletter G! Loop een straat die Tynska heet in en kies je lievelingssmaak bij het eerste ijskraampje aan je linker kant. Kun je niet kiezen? Ga dan voor yoghurt & passievrucht #YUM

Praag hotspots

John Lennon Wall

Hou je van een fijn stuk streetart én een mooi verhaal. Dan moet je zeker even gaan kijken bij de John Lennon Wall. Deze muur in ontstaan in de tijd dat Praag nog een communistische staat was. Veel jongeren waren fan van John Lennon maar zijn muziek luisteren, naspelen óf laten merken dat je fan van hem was, was ten strengste verboden. Toen Lennon vermoord werd, durfden enkele jongeren de regels te overschrijden. Ze creëerden een muur voor hun held en riskeerden daarmee een gevangenisstraf. De communistische politie probeerde tevergeefs de muur te witten. Keer op keer werd er weer over het wit heengeschilderd. Vandaag de dag zie je dan ook niet meer de originele muur maar wel een bijzondere plek waar je de kracht van ‘love, peace and happiness’ gewoon kunt voelen.

Praag hotspots John Lennon Wall

Dineren SaSaZu

In een vrij ongezellig gedeelte van Praag vindt je dit zeer gezellige restaurant dat ‘s nachts in een club verandert en waar ze onwaarschijnlijk lekker Aziatisch koken. Maar echt! Dit restaurant is, zeker voor Praagse begrippen, lekker hip met een scheutje chique. Probeer vooral de tataki en de sasa crispy roll! Neem je tijd, soak up the SaSaZu atmosphere en geniet…

Ontbijten bij Herbivore

Wil je een echt goed én gezond ontbijt? Ga dan naar Herbivore. Van powerfood smoothies tot gezonde taart en van fruitbowls tot acai. You name it, they’ve got. Dat wil zeggen: zolang het maar veganistisch en gezond is. Na afloop nog zin om over een marktje te struinen? Dat kan! Bij Frantisek Palasky vindt je op zaterdag een bloemen- en versmarkt.

Cocktails bij Cloud Nine

Op zoek naar een goede cocktail? Dan is Cloud Nine in het Hilton The Place to be. Op de 9e verdieping vindt je een rooftop bar met fijn uitzicht. En de weg naar de top is te gek. Van spiegellift tot gang met lichtshow, je voelt je al een piepklein beetje dronken nog voor je een druppel alcohol op hebt. En dat bedoel ik op een positieve manier. Welke cocktail je het beste kunt nemen? De Passion Caipi. Zonder twijfel.

Eten bij Hegetova Cihelna

Wil je lekker aan het water zitten, met uitzicht op dé Karelsbrug? Dan is Hegetova Cihelna zeker een mooie plek. Is het slecht weer, dan is dit ook een topplek. Met haar hoge plafonds en mooie bogen is dit restaurant namelijk een plaatje! Ze serveren bovendien prima eten en als je buiten op het terras aan het water zit, wil je eigenlijk niet meer weg want the view is to die for! Ga hier voor de burger en je wordt niet teleurgesteld! Oh en de frietjes met truffelmayonaisse zijn om je vingers bij af te likken zo lekker!

Praag Hotspots

Praag is, klinkt zo lekker cheezy, echt een stad om gewoon lekker te verdwalen. Terrasje hier, ijsje daar en af en toe een hotspot opzoeken. Die zijn er niet in overvloed, dus kies een paar fijne plekje en geniet verder vooral van de prachtige gebouwen en natuurlijk van elkaar. Want daarvoor is een romatische stedentrip natuurlijk vooral bedoeld. Have fun lovebirds!