Travel: Parijs – Paris Boutik Hotel

Hotel Paris Boutik Epicurie

Verblijven in Parijs is altijd een feestje. Maar wanneer je ook nog eens in een heel fijn hotel mag slapen, mogen de slingers uit. Ik verbleef tijdens mijn laatste Parijs-trip in het Paris Boutik Hotel. Dit hotel is een soort van bed and breakfast, maar dan zonder vast breakfast. Al kun je dat trouwens wel super vers op je hotelkamer laten bezorgen als je wil! Er zijn twee Paris Boutik Hotel locaties in Parijs:  Een bibliotheek en een drogisterij. Wij sliepen in l’Epicerie: De drogisterij. En dat was dus echt heel erg fijn!

Hotel Paris Boutik Epicurie

Het hotel ligt naast Gare de Lyon, dus je huppelt zo de metro in. En moet je in de Marais zijn? Dan ben je daar al wandelend binnen een paar minuutjes. Bovendien ligt het hotel tegen de opkomende wijk ‘Nouveau Bastille’. Dus je zit bij Paris Boutik Epicerie sowieso prima qua ligging. En heb je zin om eens een nieuwe toffe wijk te ontdekken? Dan is de ligging van dit hotel perfect.

Hotel Paris Boutik Epicurie

De aankleding van deze hotelkamer is echt te gek. Al krijg je vóór je naar bed gaat wel spontaan honger en dorst vanwege de vele etenswaren en fijne drankjes. Gelukkig kun je gewoon een flesje of blikje uit de koelkast plukken voor de serieuze dorst. En al is het met betrekking tot de rest van de verpakkingen niet echt de bedoeling dat je ze openmaakt, ze zien er sowieso super tof uit. Telt ook! Vind ik dan. Bovendien: Voldoende heerlijk Franse, goede local restaurants, barretjes en café’s in de buurt en je mag de mensen van Paris Boutik Hotel op dit gebied altijd om advies vragen. Ze helpen je maar wat graag bij je restaurantkeuze!

Hotel Paris Boutik Epicurie

Van Campbell soepblikken naast je bed, tot Parijse speciaal biertjes in de zithoek. Vooral voor foodies is Paris Boutik l’Epicerie echt een soort van hotel-heaven. De hotelkamer is bovendien mega ruim opgezet. Op de bovenverdieping staat een lekkere bank, heb je een keukentje en een klein zitje. Ga je naar beneden, dan vind je naast heel veel witte metro-tegeltjes (laf it) een heerlijk tweepersoonsbed, een aparte WC en een knappe badkamer mét bad.

Hotel Paris Boutik Epicurie

De medewerkers van deze mini hotelketen zijn ook nog eens super, super vriendelijk en proberen je in hun beste slechte Engels (stiekem heel charmant) te helpen bij alles wat je maar nodig hebt! Paris Boutik Hotel l’Epicerie is dus knap, groot, ontspannen, nog een keer knap, inspirerend en fijn gelegen! Waar wacht je nog op? Boeken maarrrrr.

Hotel Paris Boutik Epicurie