Travel: Parijs – Mijn nieuwste tips

Peonies Paris

Wat ik zo leuk vind aan steden als Parijs, is dat het er altijd leeft! Dat er altijd wat nieuws te ontdekken is. En dat er tegelijkertijd een aantal gouden klassiekers zijn die nooit vervelen. Die je keer op keer op keer kunt bezoeken, zonder ook maar een moment te denken ‘Nu heb ik het gehad’. Maar vandaag ga ik het even over een aantal nieuwkomers hebben, een aantal toffe Parijse adressen die ik tijdens mijn laatste twee trips ontdekte en maar wat graag met je deel…

Croco

Croco vind je in de Marais, in die te leuke hoek waar ook tenten als Season en een stukje verderop Paperboy gevestigd zijn. Het zijn stuk voor stuk spots met de befaamde je ne sais quoi. Zo ook Croco dus. De typisch Parijse bistrostoeltjes + ronde tafeltjes zijn present en als je de borrelplank bestelt, word je bij Croco sowieso niet teleurgesteld. De lunch oogt wat lomp, maar is eigenlijk gewoon heel eenvoudig en oh zo lekker. Bovendien serveren ze bij Croco beet-, matcha- en golden-lattes. Ja, ja. Très on trend. Wanneer je naar binnen hobbelt, word je ook nog eens positief verrast door een hele strakke, zigzaggende zwart-wit vloer in de combi met authentieke betonnen muren. De bar is van marmer en het behang heeft een palmboom-motief. Kortom: Echt wel een lekkere spot dit!

Croco Parijs
Croco Parijs


Peonies in Paris

Fan van bloemen én van goede koffies én van duurzame ontbijtjes? Ga dan even langs bij Peonies; een koffiespot annex bloemenwinkel. De roze terazzo tafeltjes in dit sympathieke én stijlvolle etablissement ogen lief. De bloemen – die hier dus ook verkocht worden – zorgen voor extra kleur. En toch zou ik deze tent niet perse als een girly-spot omschrijven. Daarvoor is de sfeer te laid back en zijn de mensen achter de counter te boy’ish gekleed. In het kleurenpallet wordt bovendien door de wat stoerdere diepe kleur turquoise een mooie tegenhanger aan het lieve roze geboden. En ook de strakke, misschien zelfs minimalistische vormen in de ruimte zorgen ervoor dat het Peonies de zoetsappige dans ontspringt. Fijn. Want zoetsappig, daar ben ik niet zo dol op. Waar ik wel dol op ben? De matcha pancakes van Peonies in Paris. Holy sh*it. Dit is next level fluffiness.

Peonies in Paris
Peonies in Paris
Peonies in Paris
Peonies in Paris


Mabillon

Café Le Flore kennen we inmiddels allemaal wel. Hartstikke leuk en hip en happening. Maar ik zei het eerder al eens: Naar mijn idee wordt er veel te belangrijk over gedaan. Beter huppel je dus een meter of 200 verder en strijk je neer bij Mabillon; Een tent waar ze ook sans gene €7,- voor een cappuccino rekenen, maar waar het eten creatiever en smaakvoller is, het interieur meer van nu en de bediening knáp (toch ook fijn). Mijn persoonlijke favorieten: De blini’s! En de krab met avocado. Of avocado met krab. Maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook? Lekker! Aan den prijs. Maar oeh la la lekker.

Mabillon Parijs
Mabillon Parijs
Mabillon Parijs
Le Mabillon Parijs


Zaza

Kleine confession: Ik ben in deze tent enkel naar de WC geweest. Maar zodra ik een voet over de drempel zette, was ik verkocht. Want Zazza heeft stijl! Dus de volgende keer dat ik naar de Franse hoofdstad afreis? Dan kun je me hier verwachten, bij deze Italiaan in Parijs. En ja, daar schuilt een zeker risico in; Italiaanse kookkunsten in het oh zo Franse Parijs. Maar ik zou zweren Italianen achter de bar te spotten. Dus ik neem de gok, ik durf het aan. Are you with me? 

Zazza Paris
Zazza Paris
Zazza Paris


Jon Jon’s Cocobar

Een roze tent midden in Parijs. Dat zie je niet veel. Logisch ook: De kleur roze schreeuwt nou niet bepaald ‘Paris vibes‘. En ik ben groot fan van Paris vibes. Maar ik werd hoe dan ook heel blij van de verrassend-gekleurde tent die zichzelf Jon Jon’s Coco Bar noemt. Want het voelt toch een beetje als Bali in Parijs. En daar is niks mis mee, dacht ik zo. Bovendien: Op een stedentrip kan ik doorgaans wel wat hydratatie gebruiken. Metro in, metro uit, alles in me opnemen, nog meer ervaren. En wat is er dan lekkerder dan een krakend verse kokosnoot? Precies: Niks. Helemaal niks.

Jon Jon's Coco Paris