Travel: Parijs – Hotel Maison Malesherbes

Hotel Maison Malesherbes

Ja, ik had heel veel zin om wederom naar Parijs te gaan. Parijs verveelt nooit. Immers. En hoewel ik qua stad dus niet perse steeds iets nieuws hoef te proberen, vind ik het wel mega leuk om elke keer opnieuw in een ander hotel te logeren. Gelukkig heeft Parijs heel veel parels en dit keer kwam ik, na mijn zorgvuldige zoektocht, terecht bij Hotel Maison Malesherbes. Oeh la la. Wat een knap hotel!  

Hotel Maison Malesherbes

Als je binnenstapt bij boutiquehotel Maison Malesherbes is het net alsof je begin 1900 de woning van een zeer (zéér) welvarend persoon binnenstapt. Een heuse heer of dame op stand. Maar dan wel met een 2018 tint. Ofzo. Ach. Het is gewoon waanzinnig mooi. Chique met een moderne twist; Gouden kandelaars, kitscherige behangetjes, Perzische tapijten, ouderwetse schilderingen en heerlijk veel velours. Mais oui.

Hotel Maison Malesherbes

Door een meer dan vriendelijke receptioniste word je geholpen met inchecken en vervolgens… Mag je dan eindelijk naar die prachtige kamer. Drie woorden: Bad. Op. Bootjes. En een droom komt uit. Mijn eerste hotelkamer met een bad op pootjes. Dara word ik me toch een partij blij van…

Hotel Maison Malesherbes

Waar ik ook blij van word? Van een vrolijk bloemenbehang, van een zacht bed, van een draaitelefoon én van lichtroze velours gordijnen. Gooi nog een paar designmeubels in de mix en je hebt een interieurstijl om te kussen.

Hotel Maison Malesherbes

Ach ja, bijna vergeten: Het uitzicht vanaf onze kamer was ook magnifique. Boek je een kamer bij Hotel Maison Malesherbes? Vraag dan om kamer 51. Want die is subliem. Op je Franse balkonnetje drink je ‘s ochtends een kop koffie of thee en ondertussen kijk je naar de Parijse appartementen aan de overkant. Óf je slurp ‘s avonds aan je glas vin rouge en bewondert de prachtig verlichte Église Saint-Augustin. Dat kan ook.

Hotel Maison Malesherbes

Hotel Maison Malesherbes is gelegen in het 8e Arrondisement en vanuit daar kun je de stad perfect verkennen! De metro is vlakbij en mocht je met de auto komen, dan parkeer je die super voordelig op Rue de Londres bij Gard du Saint Lazare. Voor €20,- per 24u sta je daar namelijk lekker veilig.

Hotel Maison Malesherbes

Dus heb je zin in een weekend vol romance nu de zomer bijna ten einde is? Boek een kamer bij Maison Malesherbes. Dat wordt sowieso een heel, heel, heel fijn verblijf!

Oh en wil je weten wat je verder allemaal nog in Parijs kunt doen of moet zien? Klik dan hier

Hotel Maison Malesherbes