Travel: Parijs – Hotel Josephine

Hotel Josephine Parijs

In slaap vallen in Parijs is bijna net zo leuk als er wakker worden. Vooral wanneer je in een fijn hotel verblijft. Ik had het geluk dat ik een tijdje terug bij Josephine mocht logeren, Hotel Josephine om precies te zijn. Dit hotel in Montmartre heeft een ouderwets vleugje romantiek, vooral op de kamers. Het bizarre behang is een soort van hun handelsmerk. En dat is een heel, heel, heel tof handelsmerk. Vind ik dan. Nou goed, oordeel zelf!

Hotel Josephine Parijs

In de lobby loop je direct tegen een hysterische chaise longue aan, heerlijk! Daarnaast straalt hier in de lobby het behang waar ik het eerder over had je tegemoet. Erg fijn! En als er dan ook nog een hele grote boekenkast in de lobby te vinden is, ben ik om. Easy does it, zullen we maar zeggen.

Hotel Josephine Parijs

Je vindt in hotel Josephine kamers in verschillende kleuren, bijna elke kamer heeft een andere behang. Ik verbleef op de vijfde verdieping op een paars-rode kamer en die was perfect! Maar ook zijn er hele toffe kamers in groen-oranje of roze-rood. Maakt eigenlijk niet uit. In welke kamer je ook slaapt, er is een grote kans dat je van het spraakmakende interieur mega blij wordt.

Hotel Josephine Parijs

Met een ouderwetse telefoon en opschrijfboekje naast je bed, voldoet dit hotel helemaal aan het hippe eisen-lijstje. En daarnaast staat het ook nog eens heel authentiek en dus tof. De hele kamer heeft trouwens een hoog jaren twintig gehalte. Niet zo gek aangezien het hele gebeuren op Josephine Baker gebaseerd is (vandaar de naam van het hotel).

Hotel Josephine Parijs

Dus zoek je een fijn hotel in het karakteristieke Montmartre? Lijkt het je heerlijk om je even in de jaren twintig te wanen? Heb je zin om te genieten van een kopje thee met uitzicht op typische Parijse gevels? Wil je croissant-kruimels in bed, die vervolgens keurig worden opgeruimd door de schoonmaakster (omdat je nou eenmaal in een fijn hotel slaapt en niet in een AirBnb)? In al deze gevallen is Hotel Josephine een hele fijne plek om te verblijven.