Travel – Parijs: The best off…

Travel Paris - overview

Parijs… Wow. Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik daar samen met mijn allerliefste vriendje vierde dat we al tien jaar (I know) samen zijn! En Parijs is een goede spot om dit te vieren. Dat durf ik zeker wel te zeggen. De afgelopen tijd heb ik één voor één een aantal Parijse hotspots met je gedeeld en het leek me tijd voor een full recap. Want naast de toffe hotspots waar ik al over geschreven heb, zijn er natuurlijk nog veeeel meer te gekke plekken in de stad van macarons, barrets en la Tour Eiffel. Ik neem je even mee langs mijn persoonlijke best off…

Parijs Artisan Loft

Laten we sowieso beginnen bij wat volgens mij het leukste Airbnb adres van Parijs is… De eigenaren van ons verblijf (Angie & Chris) zijn de trotse eigenaar van verschillende toffe studio’s, lofts en apartementjes verspreid over heel de stad. Via Airbnb (of via hun eigen website; Artisan Lofts) kun precies de plek uitzoeken die het beste bij jou past. De studio die wij kozen, was te schattig. Vroeger was dit een oude bakkerij en dat gezellige bakkerssfeertje hing er nog steeds. De old school vloer lag er nog en in combinatie met de houten trap, lijsten op de muur en het hoge plafond, voelden we ons er meteen thuis. Ok, vooruit. Er was 1 minpuntje: Het slaapgedeelte ligt op de bovenste verdieping en daar is het plafond erg laag. Maar verder is deze studio te gek. En dat komt niet in de laatste plaats doordat Angie & Chris zorgden voor een hele lijst aan toffe hotspots in de buurt. Zo wisten we dus precies waar we de local-hotspots konden vinden. I like! 

Hotspot Paris Le Marais Season

Na onze spulletjes te hebben gedropt in ons bakkerswinkeltje/apartement, was het absoluut tijd om de stad in te gaan. Want naast dat we best wat te eten konden gebruiken, waren we ook hungry for love. ‘Paris love’ welteverstaan. En dus begonnen we in Le Marais (heeft niet veel uitleg nodig, toch?). First stop: Season. Waarover ik al een aardig boekje open heb gedaan. We passeerden Lilly of the Valley en liepen zo naar Merci. Want een bezoek aan Parijs, zonder een bezoek aan Merci… Dat telt eigenlijk niet. Na een typische foto bij de Fiat500 waar ik stiekem een beetje verliefd op ben, checkten we de toffe collectie in de winkel en bestelden vervolgens in het café een fles rode wijn. En die smaakte na een lange autorit, zo tussen alle boekenkasten die je bij Merci in het café vindt, nog net een beetje lekkerder dan normaal. Daarna? Tijd voor de taxi…

Hotspot Paris Lily of the Valley
Travel: Parijs, hotspot, Merci

We gingen terug naar onze studio, trokken ons mooiste pak aan en vertrokken naar Le Chateaubriand. Mijn favoriete restaurant in Parijs. Want: het personeel heeft humor (toch best een uitzondering in Parijs, laten we eerlijk wezen) en de keuken is in al zijn eenvoud briljant. Serieus! Je krijgt de mooiste dingen op je bord, waarvan je vaak niet eens snapt wat het is (nope, geen Engelse kaart) maar die hoe dan ook fantastisch smaken. Ik ken menig sterrentent die hier niet tegenop kan. Niet dat ik in 1000-en sterrententen heb gegeten, maar de restaurants waar ik gegeten heb met een ster, zijn zeker niet allemaal beter dan Le Chateaubriand. Gaan dus. En op tijd reserveren. Dat ook!

En toen? Toen was het tijd voor dag 2. We ontbeten bij Ladurée en hoewel het eten daar echt niet heel bijzonder is (en veel te duur) werd ik toch wederom blij van de pastelkleuren, de plafondschilderingen en al dat bladgoud. Na het ontbijt was het tijd voor een klein rondje shoppen en dat resulteerde in het perfecte festivaljurkje van Maje. Maar daarover later meer. Via de Eifeltoren, liepen we naar Palais du Luxembourgh, dat er met haar bloesembomen te mooi uitzag. We pauzeerden even bij Kitsuné. Een schattig tentje met fotogenieke koffie, zij het een beetje over-hyped. Dat wel. Daarna het Louvre en toen hadden we het wel weer gezien met de toeristische attracties. Tijd voor het diner!

Parijs Jardin du Palais Royal
Travel Parijs Hotspot Kitsune

We dineerden bij PYN een te gekke burger spot, waarover je hier meer leest. Daarna was het tijd voor het concert van Guus Meeuwis (Ja, echt! En dat was briljant). Na het concert stonden er cocktails op de planning en die dronken we bij Ballroom du Beefclub. Neen, daar heb ik geen foto’s van (met goede reden ;-)) maar wat een toffe tent is dat. Verborgen achter een restaurant vind je in de kelder een soort art-deco zeer Franse bar waar ze je zeker iets lekkers kunnen voorschotelen! Klinkt goed toch?

Travel - Paris - PNY

Dag drie startte met een ontbijt bij Buvette #aanrader! En je leest daar hier alles over. Een goede combinatie met Buvette is Musee de Romantique, wat praktisch bij Buvette om de hoek ligt. Dit museum is niet zozeer een hit vanwege de uitzonderlijke collectie, maar wel vanwege de te schattige tuin die bij het museum hoort, waar hele fijne koffietjes geserveerd worden. Op de weg van Parijs naar het metro station vind je trouwens ook een andere hele fijne tuin! Daar zijn we dus eventjes gaan zitten. Rust. Midden in de stad. Dat. Echt heel fijn! Verder hebben we op dag 3 heerlijk door Parijs gedwaald, zijn we een paar keer in de verkeerde metro gesprongen. (Tss. Amateurs). Maar kwamen we uiteindelijk bij Jardin Luxembourgh terecht; lief, mooi en statig. Zoals eigenlijk heel Parijs.

Parijs hotspot Buvette
Parijs hotspots tuin

Wijn is key wanneer je in Parijs bivakkeert. Vind ik dan. En dus gingen we langs bij Hotel de Nel een tip van Angie & Chris. Fijn was dat zeg. Heerlijke stoelen, goede wijn en fijne hapjes. Het schijnt ook erg leuk te zijn om hier ‘s avonds te gaan eten, maar wij hadden al een reservering bij Kong. En man, wat was dat een fijne hotspot om de laatste avond door te brengen. Lees er hier alles over.

Travel - Parijs - Hotspot - Kong

De laatste dag? De laatste dag was voor brunch bij Sinople, een plek waar ik een beetje verliefd op ben geworden. Ik denk oprecht dat dit de hipste plek van heel Parijs is. Daarna stond Gallery la Fayette op de planning. Gewoon om te shoppen en de waanzinnige koepel te bewonderen. Maar eenmaal daar kwamen we erachter dat je vanaf het dak een mind blowing uitzicht hebt. Très bien! Sla de lift naar de 7e verdieping dus niet over tussen het shoppen door. En toen? Toen was het tijd om au revoir te zeggen. Autsj. Ik ben nooit zo goed met dat moment. Maar gelukkig is Parijs toch echt maar 5uurtjes rijden vanuit NL. Dus laten we Au Revoir gewoon veranderen in A Bientot. Dan ziet de wereld er alweer een stukje mooier uit. Toch? Vind ik wel…

Hotspot Restaurant Sinople Parijs
Travel Parijs Hotspot Gallerie La Fayette
Parijs Hotspot Gallerie la Fayette Uitzicht

Foto credits: 

Foto Artisan Loft: Artisanlofts.com
Foto Chateaubriand: Ebay.com
Foto Lilly of the Valley: Yellowtrace.com
Foto Kong: Kong.fr
Overigen: Allemaal door moi of mon amour geschoten 😉

1 reply

Comments are closed.