Travel: London – De leukste hotspots

London Hotspots

London baby! Het was lang geleden. Maar in Juni mocht ik. Hoera. Londen is zo ongelooflijk veelzijdig. Het is truttig, het is edgy, het is corny, het is stijlvol. Kortom: Je kunt er belachelijk veel kanten op en ik stuur je dan ook overal naartoe. Check hieronder de Londen hotspots die ik tijdens mijn laatste trip ontdekte… 

Farm Girl

Bij Farm Girl word je meer dan hartelijk ontvangen; Met een blijde glimlach, een grap en vooruit, als je geluk hebt met een dansje. De mensen die hier werken zijn namelijk hartstikke gay, in de ouderwetse zin van het woord (en misschien ook wel in de hedendaagse, maar dat doet er niet echt toe). Best logisch als het trappengat met ‘pauwenverenbehang’ beplakt is, je sterren kunt kijken op het toilet en er er showlampjes op een roze muur schijnen. De feel bij Farm Girl is fantasierijk en je kunt merken dat ‘The orginal Farm Girl’ uit Australië komt. Er hangt een duidelijke Ozzie sfeer in de zaak. Iedereen die ooit Down Under geweest is, heeft dat binnen no time door. Farm Girl is holistisch en gezond en gezellig en creatief. Je krijgt hier even een kleine platteland-injectie. En dat is best fijn zo in de grote stad. Ik werd er in ieder geval mega blij van. Het eten was overigens prima, maar niet uitzonderlijk. De ‘Pink wine’ was dan wel weer te gek. En als je gewoon even ergens koffie wil doen, raad ik dit knappe etablisement sowieso aan.

Farm Girl London
Farm Girl London
Farm Girl London

The Ivy Chelsea Garden

Jaaa! Dit is London op z’n best. Een tikje pretentieus, maar tegelijkertijd ben je als het ware bij je oma op bezoek. Je super chique oma die boordevol verhalen zit, welteverstaan! Denk: Illustraties op elke wand, gouden lijsten, jaren twintig vibes, bloemenprints en veren aan kussens. Oh ja en deze tent doet zijn naam natuurlijk eer aan: Helemaal achterin vind je een heer-lijk-e tuin. Wat een fijne plek is dat. Enige nadeel: The Ivy Chelsea Garden is best heel groot. Dus ontzettend knus voelt het niet. Maar toch… Je moet hier even een drankje doen hoor! En natuurlijk even een fotootje schieten voor de ingang. Want die bloemenzee waartussen je, als je goed zoekt, de ingang naar The Ivy Chelsea Garden kunt vinden, is mega fotogeniek én het handelsmerk van deze bijzondere tent.

London Hotspots
Ivy Chelsea Garden London
Ivy Chelsea Garden London

Ours

Als je geld hebt, een beetje hip and happening bent en in Chelsea woont, ga je op je vrije zaterdagavond waarschijnlijk naar Ours. Aan de ene kant snap ik dat. Want: Een indrukwekkende entree (en wie houdt daar nou niet van), Alice in Wonderland achtig stijltje, lekkere loungy muziekjes, fotogenieke toiletten, knappe bediening, nog knappere cocktails en een aantal mega lekkere gerechten. Aan de andere kant is Ours toch ook echt wel een beetje overrated want: Mega hoge prijzen, te snelle service (als in: Je betaalt met z’n tweeën 200 Pond en staat binnen anderhalf uur weer buiten) en sommige gerechten vallen echt best tegen. Besluit je lekker wel te gaan? Bestel dan: Tuna Poke, Home Made Truffle Ravioli (wel heel kazig, maar als je daar van houdt: Top!) en de Crackling Tiger Prawns. Maar gewoon even een cocktail bij Ours drinken en de sfeer volledig in je opnemen, plus mensen kijken, is misschien nog wel een beter idee.

London
London
London

East London Juice Company

Van Chelsea naar Shoreditch: Hallo, wereld van verschil! Chelsea is Posh Spice. Shoreditch is zo uniek dat er als het ware nog een 6e Spice Girl voor bedacht moet worden. Een pure, creatieve, tikje grungy, hele toffe, sociale chick die ook een beetje messed up is. Want dat is Shoreditch ongeveer, als je het personifieert. Hoe dan ook. Shoreditch is de moeite waard! Vandaag meer dan ooit. ‘In opkomst’ noemen ze dat geloof ik. In Shoreditch vind je bijvoorbeeld het schattige koffietentje annex boekenuitleen Paper and Cup, de stoere logeerplek waar je ook kunt ontbijten/lunchen/avondeten/bloemen kopen Ace Hotel én het oh zo originele en fijne East London Juice Company. En even over deze laatste: Dit concept is verdomd origineel! Bij de East London Juice Company worden gezonde drankjes gebrouwen, maar kun je ook edelstenen en kristallen uitzoeken. Alles is to go. Je kunt niet binnen zitten. Ik kocht bij East London Juice Company heel eenvoudig een rozenquartz, maar hebben ze er praktisch alle stenen die een bepaalde geneeskrachtige werking (zouden) hebben. Geloof ik daar perse in? Weet ik niet. Vind ik het tof én ziet het er waanzinnig mooi uit? Jazeker! En dan nog even over die drankjes: Denk hierbij niet alleen aan mega originele sappen in de mix, maar ook aan bijzondere theeën of zelfgemaakt bouillon bijvoorbeeld. Over dit alles wordt door twee chicks (die de belichaming van de 6e Spice Girl zouden kunnen zijn) trouwens mega leuk, enthousiast en op een jonge, frisse wijze verteld. Normaal zijn tentjes met dit soort producten stoffiger dan stoffig. Maar niet in Shoreditch. Oh nee. Zeker niet!

London
London
London
London

Chiltern Firehouse

Blijkbaar mag je hier geen foto’s maken. Hoorde ik achteraf. Ik had die memo oprecht totaal gemist. Maar goed, de reden waarom je hier geen foto’s mag maken: Hoog celeb-gehalte in deze voormalige brandweerkazerne. Ach ja. Kan best zijn dat die er waren. Maar ook die heb ik dan gemist. Wat zou het? Op het chique terras van het Chiltern Firehouse was het hoe dan ook goed vertoeven. Binnen zag alles er trouwens ook onwijs leuk uit: Lekker landelijk. Lekker Engels. Ontzettend homey. Tikje arrogante en trage bediening. Dat wel. Maar gelukkig maakte de keuken dat meer dan goed met een steaksandwich from heaven en belachelijk fluffy pannenkoeken. Dikke. Vette. Yes! Sowieso is de straat waarin Chiltern Firehouse gelegen is één van de liefste straten van Londen. In deze straat vind je naast het Chiltern Firehouse het graag-gefotografeerde koffietentje Monocle Café. Loop je wat verder door dan kom je in het shoppinggebied terecht. Ook fijn.

London
London

Leman Locke

Als je op zoek bent naar een knap hotel waar niet perse meteen de hoofdprijs wordt gevraagd, is het Leman Locke een goede optie. Het is strak, zacht en ruim! Onze hotelkamer bevatte niet alleen een slaapkamer, maar ook een hal en een keuken-/woonkamertje. Hoe gezellig is dat? Pik ‘s avonds nog even een flesje rood op en drink deze in je Londense apartment for a day lekker op, terwijl je de dag nog even nabespreekt. Airbnb plus als het ware. Want: Elke dag schoonmakers. Mij beviel het prima. En hoewel de buurt niet heel onwijs, super boeiend is. Ben je wel binnen no time bij de Tower Bridge dan wel de metro. Oh, nog een plus: De mensen bij het koffiezaakje in de lobby. Ze zijn lief, een tikje sarcastisch, good lookin’ en erg grappig. Kortom: Alles wat je zoekt in een Londenaar. Toch? Sleep tight… 

Leman Locke London
Leman Locke London
Leman Locke London