Travel: Ibiza – Dit waren de highlights…

Ibiza 5 nieuwe spots

Jaaa hoor. Het was weer zover. Ik mocht voor de vierde keer naar het oh zo mooie (en knetter belachelijk, veel te dure) Spaanse eiland: Ibiza. Zon, zee, feestjes, strand, heeele chille beachclubs, mooie restaurants en knappe views. Oh yes. Best heel fijn. Zeg maar. Dit keer bezocht ik een paar vertrouwde plekjes (zoals de Cotton Club, mijn all time favorite), maar ging uiteraard ook op zoek naar een paar nieuwe toffe spots. En daar zaten echt een paar hele fijne nieuwe ontdekking bij. Welke? Lees gerust even verder… 

Beach House

Beach house ligt op Playa d’en Bossa en heel eerlijk, dat is zeker niet mijn favoriete stukje Ibiza. Want? Dat is in mijn ogen gewoon een soort van Salou voor 25 plussers. Maarrrr dat neemt niet weg dat er toch stiekem wel een paar hele fijne strandtenten te vinden zijn. Met name de tenten die wat verder naar rechts liggen (als je met je gezicht naar de zee staat) vind ik fijn.

De laatste ontdekking die ik deed, was Beach House Ibiza. Een waanzinnig mooie tent. Stijlvol ingericht. Veel hout, er wordt gespeeld met licht en het geheel heeft een puur en natuurlijk karakter. De muziek is vrolijk en je krijgt hier dus binnen no time een glimlach op je gezicht.

Wat een heel goed idee is, is een kan witte sangria bestellen. Dat is alles in één: Zoet, maar niet te. Vrolijk, want met bubbels. Gezellig, want: fruit. En dat smaakt allemaal samen dan ook nog eens belachelijk lekker. Hoera. De pittige pasta is hier ook te gek, de vongole wordt waanzinnig gepresenteerd, maar mist helaas net wat smaak. Desalniettemin heb ik onwijs genoten van deze tent en nog even een kleine tip: Mocht je ‘s avond een feestje hebben bij de Ushuaïa, kun je hier van tevoren dus mooi even een pizza of pasta naar binnen schuiven #goedidee.

Beach house ibiza
beach house ibiza
beach house ibiza
beach house ibiza
beach house ibiza

Izakaya

Yes, dit concept kennen we al uit Amsterdam. In de Amsterdamse vestiging ben ik echter nog nooit geweest. Dus zodra Izakaya een eigen huis, een plek onder de zon op Ibiza vond, besloot ik eens te gaan kijken of ik er van houden kon (Jup, ik quote gewoon René Froger #kenmijhetschelen). Conclusie? Dat kon ik. Want: Wow!

Naast het te gekke design, zowel binnen als buiten, is het eten bij Izakaya he-le-maal te gek! Er worden voornamelijk Aziatische gerechten geserveerd. Maar niet op standaard wijze. Sashimi krijgt bij Izakaya een nieuw begrip en ook de overige gerechten bevatten een funky, originele twist die je niet bij de eerste de beste sushi boer zult vinden. Smaakvol is de juiste omschrijving van het complete concept én de keuken.

Maar ook de bediening is hier spot-on en weet exact waar ze het over heeft. Nadat het meisje aan onze tafel even kort polshoogte had genomen met betrekking tot onze smaken, wist ze precies te vertellen welke highlights op de kaart een goede keuze voor ons waren. En ze heeft ons niet één keer teleurgesteld.

Ook het wijnadvies was fijn en er werden grappen gemaakt. Niet te geforceerd, gewoon spontaan, leuk en goed. Jammer dat je hier maar twee uurtjes mag zitten (dan komt de volgende shift) en dat best wel heel duur is. Maar ach, als je op Ibiza bent, vallen de hoge Izakaya prijzen tussen alle andere bizarre menukaarten bijna niet meer op. Misschien niet de plek om drie keer per vakantie heen te gaan. Maar ten minste één keer moet je Izakaya Ibiza toch zeker hebben geprobeerd.

IZAKAYA IBIZA
IZAKAYA IBIZA
IZAKAYA IBIZA
IZAKAYA IBIZA
IZAKAYA IBIZA

Maison Le Vrai

Deze tent is net als Izakaya hartstikke nieuw deze zomer. En man, wat een aanwinst! Waar iedereen het al jaren over La Oliva in Ibiza stad heeft (is ook leuk), weet deze tent te vernieuwen. Buiten vind je typisch Franse terras stoeltjes, maar binnen wordt je met een flinke portie design om de oren geslagen. Niet heel erg Ibiza-like eigenlijk dit strakke interieur, wel heel erg vet. En op de één of andere manier matched het ook nog eens prima met het ietwat kneuterige, maar vooral heel erg Europese sfeertje van buiten.

Goed idee? De zalm bestellen. Die is namelijk waanzinnig lekker. Hij valt nog net niet uit elkaar en is perfect op smaak. Zout, maar niet te en te gek gegarneerd. De iberico ham bij Maison Le Vrai is eveneens zacht, zout en smaakvol. En dus ga ik  de volgende keer dat ik een bezoek aan Ibiza breng zeker even terug naar deze fijne tent, want ik wil nog veel en veel meer van hun interessante kaart proeven. Bovendien is een avond lang wijn doen op dit terras ook zeker geen verkeerd idee.

Maison Le Vrai Ibiza
Maison Le Vrai Ibiza
Maison Le Vrai Ibiza

Destino Ibiza

Op Instagram kwam deze bestemming het afgelopen jaar veelvuldig voorbij en dus was ik nieuwsgierig. Het kon twee kanten op, dacht ik vooraf: Of retechique en helemaal te gek. Of een heleboel ordinaire proleten die zichzelf te serieus nemen. Het bleek een combi van beiden te worden.

Aan het begin van de dag was het scenario 1, met links en rechts een neptiet, maar ach, dat maakt het zwembadleven wellicht wel een stukje interessanter, aan het einde van de dag vlogen de siliconen om je oren en rolde menig man graag met de spierbal waar hij vermoedelijk heel het voorjaar zo hard voor gewerkt heeft. Einde dag heb ik dus hard gelachen, maar begin van de dag vooral héél erg genoten.

De beach beds waren heer-lijk zacht, de verse sapjes belachelijk lekker en de view is te gek. Doordat Destino bovenop een heuvel ligt, waait het lekker door en is het nooit te heet. De service is lekker snel en daarnaast een beetje in ninja style, want nog voor je iemand hebt kunnen bedanken voor je drankje, is ie gevlogen.

En wat ik misschien nog wel het fijnste vond, het eten is super lekker! Ik had de kip met saté en dat was niet super veel, maar volgens mij gemaakt van kippendij en dus meeeega zacht! Enige minpuntje dan nog… De muziek staat er iets te hard. Maar als je een plekje wat verder van de boxen af vraagt, mag ook dat de pret niet drukken. Neem een duik in het zwembad, ga lekker liggen, bestel een juice of cocktail en geniet!

Destino Ibiza
Destino Ibiza
Destino Ibiza
Destino Ibiza
Destino Ibiza

El Chiringuito

Pas op! Er zijn verschillende El Chiringuito’s op Ibiza. Niet zo gek ook. Het betekent namelijk ‘Take away’ in het Spaans. Maar de allerleukste El Chringuito van Ibiza, is helemaal geen Chiringuito en je vindt hem bij Las Salinas. De zoutvlaktes van het fijne Spaanse eiland.

Deze spot is Stijlvol. Ja, dat lees je goed. Met de hoofdletter S. Deze plek is chique en eenvoudig tegelijkertijd. Door middel van pure materialen, heeft deze tent de echte beach vibe helemaal te pakken en heerst er een licht, vrolijk en bijna feestelijk gevoel. Precies zoals je je wil voelen op vakantie. Toch?

Bestel hier een super lekker sapje voor op je beachbed, ga voor een goeie, vette hamburger óf kies de risotto! Vooral de laatste vond ik he-le-maal het einde. Oh en als je hier ‘s avonds eet, is de kip ook absoluut een aanrader. Super lekker op smaak gebracht en hij valt gewoon bijna van het bot. Wat je trouwens ook kunt doen, is een chill ijsje halen bij de super schattige El Chiringuito ijscokar. Maar vergeet hier vooral niet om hier met je voeten in het zand van de totaal ontspannen sfeer te genieten. Dat moet hier eigenlijk sowieso wel lukken.

El Chiringuito Ibiza
El Chiringuito Ibiza
El Chiringuito Ibiza
El Chiringuito Ibiza