Travel: Ibiza – De fijnste strandtenten en leukste hotspots

Hotspots Ibiza strandtenten

Dat moment dat je in het druilerige Nederland in het vliegtuig stapt en gewoon weet dat je 2,5u later op een plek gaat landen waar volop de zon schijnt. Dat is zeg maar best wel een fijn moment! Afgelopen week was ik zo lucky om met een koffer vol knappe outfits in de ene en mijn allerliefste vriendje in de andere hand naar Ibiza te vertrekken. Twee keer eerder reisde ik af naar het Spaanse eiland (mijn vondsten van vorig jaar check je hier) en elke keer probeer ik opnieuw een aantal fijne plekjes aan het hotspot-lijstje toe te voegen. Dat ontdekken van nieuwe spots vereist natuurlijk bergen doorzettingsvermogen en het kost enorm veel energie. Dat snap je. Keihard zwoegen is het. Maar gelukkig: I survived! Bij deze deel ik mijn top 5 hotspots van Ibiza voor zomer 2016 dan ook maar wat graag met je…

Babylon Beachclub

Klein maar fijn is op deze strandtent zeker van toepassing. Kom je in het hoogseizoen, vergeet dan niet om een bedje te reserveren. Ze hebben bij Babylon namelijk zo’n 20stuks staan waarop je lekker met de pootjes omhoog kan. En die 20 vrienden zijn zeg maar best wel snel vergeven.

Hotspots Ibiza strandtenten

Lief en romantisch zijn, naast klein en fijn, woorden die deze plek zeker goed passen. Het oude mensen gehalte (ik bedoel dan 50+, sorry paps en mams) is hier vrij hoog en ik vond dat eigenlijk wel lekker rustig. Het personeel was toen wij er waren aardig brak maar erg vriendelijk. De burger is goed, de croque monsieur beter en ze weten hier hoe ze een granola-ontbijtje en jus d’orange mooi kunt stylen. Ik ben fan.

Strandtent Babylon Ibiza

Nikki Beach 

Wat een bizarre tent. Zien en gezien worden is hier het motto. Het leuke daar aan? Er valt dus zéér veel te koekeloeren. Zoals? Rijke Russen die als een jury chickies aan het spotten zijn, dronken Engelse high class chicks (bestaan die? Ja, die bestaan) die dansen alsof er niemand kijkt. Alleen weten ze natúúrlijk dat íedereen kijkt. Zij het verlekkerd, zij het geïrriteerd.

Nikki beach Ibiza

Maar ook: nachtclubdanseressen die midden op de dag hun podium pakken, kleffe stelletjes die zo trots op hun eigen en elkaars lijf zijn dat het ze moeite kost om de kleren aan te houden en tegelijkertijd nog niet misschien moeite doen om van elkaar af te blijven. En verder? Een handjevol ‘gewone mensen’, het groepje waar ik mezelf graag onder schaar. Maar goed, misschien zijn de Russen, Engelsen, nachtclubdanseressen en love birds het daar wel helemaal niet mee eens.

Strandtent Nikki beach fijne view

Hoe dan ook. Ga je naar Nikki beach? De ceaser salad is een aanrader, maar ook vooral de spicy tuna roll en een kan champagne sangria kan ik je van harte aanbevelen. Oh ja. En vergeet alsjeblieft niet je portemonnee mee te nemen #katsjing

Nikki beach Ibiza

Sol Beach House

Dit was het hotel waar wij verbleven. Laat ik even met het negatieve beginnen, hebben we dat maar gehad: de kamers zijn heel prima, maar wel een pietsie degelijk, het ontbijt is erg uitgebreid maar niet alles is verser dan vers. Zo dat waren de negatieve punten en die kun je niet eens heel negatief noemen als ik eerlijk ben. De kamer was namelijk erg schoon en modern en de zes soorten fruit bij het ontbijt smaakten heeeerlijk. Bovendien  waren er pancakes en kon je er dagelijks je ei krijgen precies zoals je het wilde. Hoeveel meer heeft een mens nodig? Nou uhm. Eigenlijk niet zo heel veel dus.

sol beach house hotel ibiza

Maar mocht je ondanks het feit dat je het misschien niet desperater nodig hebt, nou toch een petit peu behoefte hebben aan een erg fijn zwembad, prachtig uitzicht, knappe tuin en een paar yogalessen in de week, dan zit je bij Sol Beach House zeker goed. Aan het interieur is veel aandacht besteed en koken kunnen ze bij de bar aan het zwembad ook nog eens. Bovendien is de lunch in vergelijking met de rest van het eiland bizar goedkoop en een drankje doen is hier ook aardig voordelig.

Sol Beach House Ibiza

Als je erg graag naar het strand wil, moet ik je een beetje teleurstellen want dat kan hier niet (ook al doet de naam dat wel vermoeden). Maar het mooie is: de eerder genoemde Babylon Beachclub ligt op loopafstand. 10 minuutjes langs de kust lopen en je bent er. Is ook nog eens een romantische route. 

Ibiza Sol beach house

ME Melia

Dit hotel is TOP! Wel erg duur. Helaas. Ik ben er dus alleen geweest voor een massage. Een verblijf is hier voor een arme blogster niet te betalen. Maar goed nieuws: om van misschien wel het mooiste element van dit hotel te kunnen genieten, hoef je geen kamer te huren. Dit hotel bevat namelijk een spa die ook voor niet-hotelgasten toegankelijk is.

Ibiza ME Melia Hotel

Bij deze spa kun je lief personeel en een behandeling van niveau verwachten. Zowel figuurlijk als letterlijk want de massageruimtes van het ME Melia bevinden zich op het dak van het hotel. Terwijl de wind door wat witte doeken ruist en de stilte overheerst kun je op de 7e verdieping genieten van een Zweedse-, sport- of full body massage. De kosten zijn best ok, zeker wanneer je deze vergelijkt met de rest van de Ibiza prijzen: voor €120,- word je een uur lang volledig in de watten gelegd. Niet goedkoop maar degenen die een budgetvakantie in gedachten hebben, gaan doorgaans sowieso niet naar Ibiza. 

Ibiza ME Melia hotspots

Elements

Dat Noorden van Ibiza, dat zou toch iets bijzonders moeten zijn. Zeker waar: het eiland is een stukje groener en de rotspartijen zijn wat karakteristieker. Maar om nou te zeggen dat de adem even stokt op het moment dat je het Noorden bereikt: nou nee. Al ben ik pas op één plek geweest, dus misschien moet ik het een volgende keer gewoon nog eens proberen. Anyhow, het plekje waar wij waren bevatte absoluut een fijn restaurant. Bij Elements kun je terecht voor een traditionele hap ennnn (hier ging ik letterlijk eventjes van juichen) 1001 verse smoothies en sappen.

Elements Ibiza Juice Bar

De sapbar bij Elements draait echt op volle toeren. Probeer over de dag verspreid dus zeker verschillende sapjes uit. Ik was met name fan van de superfood smoothies #nomnomnom. Het interieur van Elements is overigens precies zoals je verwacht van een hotspot op Ibiza: ruw hout, veel wit en een kleine bohemian twist. Lekker heur!

Elements Ibiza strandtent

Geen zin om keurig aan tafel te lunchen? Bestel dan een pizza bij de buren en eet die lekker op op de schattige vlonder die je een paar meter verderop vindt. Ik vind dat de ultieme romantiek..

Cotton Club Ibiza strandtent

Ondanks de ontdekking van al deze fijne tentjes, blijft mijn onbetwiste nr. 1 overigens de Cotton Club die ik vorig jaar ook al eens bezocht en waar ik dit jaar met veel plezier ben teruggegaan… Fantastisch mooie view, geen gepoch maar wel veel luxe (de fruit platter!!!), mooiste sunset die ik op Ibiza gezien heb en erg vriendelijk personeel.

Fruit platter Cotton Club Ibiza

Overall blijft Ibiza sowieso een fijne plek om naartoe te gaan. Van kneuterig tot jetset: alles kan, alles mag, niks moet. Ik vind het leuk om van alles een beetje te doen, dus mijn advies zou zijn: don’t kill your darlings en gaat alles zien. Laatste top: probeer tussen alle bezoekjes aan beachclubs, restaurants en andere toffe spots vooral een beetje love, peace and happiness te creëeren, want als dat lukt, heb je eilandsfeer pas echt goed te pakken! En dat is zo’n fijn gevoel…