Travel: Dubai – Adembenemend en bizar

Dubai Dessert

Dubai. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik me er bij voor moest stellen. Ik had natuurlijk een hoop gehoord over die kunstmatige stad midden in de woestijn, de bizarre prijzen, veel te rijke mensen en ongelooflijk hoge gebouwen. Maar is dat wel leuk? Dat hele opgezette gebeuren? Antwoord: JA. DAT IS LEUK!  

Want Dubai is super indrukwekkend. Met alle glimmende gebouwen, het één nog groter dan het andere, de adembenemende skyline, de witte stranden en blauwe zee, het aquarium, de bizarre shoppingmall én de tophotels, is dit een plek die je eigenlijk ten minste één keer in je leven gezien moet hebben.

Ik ben normaal niet zo van de toeristische attracties. Maar in Dubai was ik dat zeker wel en ik ga je uitleggen waarom. Klaar voor mijn Dubai highlights? Lees dan lekker verder…

Five Palm Resort Hotel 

Uhhh. Mag ik even één droomhotel? Ja hoor. Here you go. Zo ging het zo ongeveer toen wij het Five Palm boekten en vervolgens binnenliepen. Wat een topplek is dit! We hadden geluk, want aangezien het pas net open was en er nog wat werkzaamheden gedaan werden, konden we hier voor een relatief goede prijs verblijven. En wat waren we daar blij om, want dit hotel was helemaal het einde. Van de superfijne spa met beste massage in tijden tot het zwembad met uitzicht op zee en van de strakke en tegelijkertijd 1001-nacht-ish gestylde lobby tot het uitzicht op de Dubai skyline vanaf ons balkon. Ik was én ben groot fan.

Het eten in de restaurants is prima. Verwacht geen sterrenchefs, maar wel gewoon lekker eten. Bezoek in dit hotel zeker de rooftop, want die is geniaal. Het zwembad op het dak was nog niet geopend toen wij er waren, maar ik gok dat dit binnen nu en een paar maanden wel het geval is en daar een middagje vertoeven moet ook echt een klein feestje zijn. Is het zwembad nog niet open, dan zijn de views en frisse wind alsnog te gek!

Ook fijn aan het Five Palm: Er is een tweede zwembad en dat is ‘adults only’. Bij dit zwembad hangt een mega serene rust, terwijl je bij het gewone zwembad juist meer levendigheid vindt. Lekker mensen kijken, in de bizar mooie zwembad springen en muziek luisteren dus. Een lunch op je zwembad/strandbedje is bij het Five Palm gegarandeerd een hit en op je hotelkamer vind je een gouden bad. Jup. Ik herhaal: Een gouden bad. Need I say more? Dacht het niet. Bekijk de foto’s nog maar eens goed en surf desnoods even naar de website van het Five Palm. Dit hotel is de beste Dubai hotel-keuze die je kunt maken. Daar ben ik echt heilig van overtuigd. No matter the religion.

Five Palm Dubai
Five Palm Dubai
Dubai - Five Palm Hotel

De woestijn in 

Zodra we besloten naar Dubai te gaan, wist ik meteen: Ik wil de woestijn in. Zo’n verlaten vlakte, alleen maar zand, zo ver kunnen kijken als de horizon, dat leek me helemaal te gek. Even een totaal andere wereld. Dat! Nou… Ik kwam heel eerlijk van een enigszins koude kermis thuis. Want zo verlaten was het allemaal niet. Met 44 jeeps trokken we de woestijn in. In de jeeps zaten steeds 6 mensen en dus – reken maar uit – was de romantiek van de woestijntocht al snel ver te zoeken. Niet erg, want we hebben erg hard gelachen om alle andere toeristen én om onze eigen treurige poging om toch een super, mega, oh zo authentiek plaatje te schieten. Haha. Maar kleine tip voor diegenen die een Dubai-trip op de planning hebben: Zorg dat je even iets meer geld neerlegt en een privé trip boekt. Lijkt mij persoonlijk stukken leuker. Ach. Wat je ook besluit, ga sowieso als je in Dubai bent wel even een kijkje nemen in die grote zandbak. Want op het moment dat de zon daar onder gaat, maakt het geen zak meer uit met hoeveel man je ben. Dan is het uitzicht namelijk gewoon betoverend…

Dubai Dessert
Dubai Dessert

Jumeirah Beach

De Burj Arab is de Eiffeltoren van Dubai. En dus moet je die wel even van dichtbij bekijken. Vind ik dan. Je bent immers een toerist of je bent het niet. Tralala. Aangezien ons hotel op De Palm lag en je vanaf daar de Burj Al Arab niet kon zien, besloten we een dagje strand te doen aan de voet van dit gevaarte. Jumeirah Beach is mega chill én serveert lekkere pizza’s (en we weten allemaal: strand + pizza = feest), plus ze serveren hier kokosnoten, iets wat in Dubai helemaal niet zo gewoon is. Je gaat naar binnen via het Jumeirah Waves hotel en moet voor toegang tot het strand een kleine bijdrage betalen (want het strand is eigenlijk alleen voor de hotelgasten). Als je eenmaal op het strand bent, zijn er 1001 mogelijkheden om de Burj knap op de foto te zetten. Maar vooral ook kun je hier ook moeiteloos, in alle rust, lekker even een boekje lezen, je ogen dichtdoen ennnnn bruin worden.

Jumeirah Beach
Jumeirah Beach

High Tea Burj Al Arab

Ja, die Burj Al Arab. Die is dus vet indrukwekkend. En je kunt niet alleen aan de voet van dit exemplaar, lekker op het strand chillen. Aangezien het een hotel is, kun je er ook naar binnen. Al gaat dat niet zomaar. Want dit hotel is een 7-sterren gelegenheid en dus zwaar bewaakt. Gasten van het hotel worden met een Rolls Roys opgehaald van het vliegveld en gasten die een suite boeken, mogen lekker instappen in de Burj Al Arab helikopter. Bi-zar. Maar goed, je snapt aan de hand daarvan misschien dat je hier niet zomaar even naar binnen waggelt. Tenzij…  Je er een high tea boekt, in de Sky Lounge. Super leuk is dat! Al heeft de high tea op zich trouwens  geen torenhoog culinair niveau. Prima eten, maar een goede Nederlandse cateraar doet er niet persé voor onder. Ach ja. Met een glas bubbels in de hand en het waan-zinnige uitzicht op de complete stad, til je daar heus niet zo zwaar aan. Bovendien is een wandeling door dit sprookjeshotel op zich al een beleving. De lobby, de lift, de service. Alles is waanzinnig. Typisch Dubai dus deze spot.

High Tea Burj Al Arab

Yoga in de Lost Chambers

Ja, joehoeee! Je kunt dus yoga doen in een aquarium in Dubai. Of ja. Je krijgt geen natte voeten, maar terwijl jij je ‘sun salutations’ doet, zie je van achter het glas super grote roggen, hele scholen vissen en zelfs haaien voorbij dobberen. Goede training om gefocust te blijven 😉 Maar vooral een coole ervaring. Naderhand is er alle tijd om foto’s te maken. Nog voordat het aquarium open gaat, heb jij het aquarium namelijk samen met je yoga klasje voor jezelf. Perfect dus wanneer je je Insta-account even op wil leuken. Hmm. Klinkt dat triest? Misschien een beetje. Tsja. Aan de andere kant: Alle ruimte hebben om met een mega rog, grote haai of groep gezellig gekleurde visjes op de foto te gaan, is stiekem best leuk, toch? Vind ik wel.

Yoga in The Lost Chambers Dubai

Burj Khalifa

De laatste dag in Dubai gebruikten wij vooral om nog eens even lekker aan het zwembad te liggen én het hoogste gebouw van de wereld te bekijken. 830m hoog is deze vriend. En je kunt met de lift tot de 148e verdieping, die op 555m hoogte ligt. De view is zeker tijdens zonsondergang helemaal te gek! Vooral ook omdat dan langzaam maar zeker alle lampjes aan gaan en het uitzicht van een schilderachtig kleurenspektakel in een wonderlijke lichtjes parade veranderd. Heel nice. Als je trouwens perse op een bepaald tijdstip boven wil zijn, is het aan te raden om VIP tickets te boeken. Daarvoor betaal je iets meer, maar dan hoef je in ieder geval niet in de belachelijk lange (houd rond zonsondergang rekening met 2 a 3u) rij te gaan staan. Als je op de 148e verdieping bent, zoek dan wanneer je je rondje gedaan hebt vooral het buiten-gedeelte even op. De vibe in de openlucht op 555m is namelijk heel tof. Het kan trouwens zijn dat je het gebouw een beetje voelt bewegen. Dat schijnt ie namelijk te doen aangezien het zo ongelooflijk hoog en smal gebouwd is. Misschien is het een fabel, maar ik had toen ik boven stond wel echt dit gevoel. Oh en neem je camera mee, want potverdomme: Mooie plaatjes gegarandeerd…

Burj Khalifa
Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dubai dus. Het is veel, het is magisch, indrukwekkend, massaal, ontspannen bizar en vet, vet, vet! Veel tegenstellingen. Maar in the end wil je dit hypermoderne 1001-nacht sprookje gewoon echt een keer gezien hebben…