Travel: De leukste hotspots van Corfu…

24u in Corfu

Aan het eind van onze sailing trip (waarover later meer) brachten we een dag door in Corfu. Nooit geweten dat Griekenland naast Athene zo’n toffe stad heeft. Maar niets bleek minder waar. Corfu deed me een beetje denken aan Parijs, maar dan aan zee. Klinkt best goed toch? Ik zet de drie fijnste hotspots voor je op een rijtje…

Salto

De eerste in dit rijtje is Salto, een fijne, moderne en ongedwongen wijnbar/bistro, met uitzicht op het bekende fort van Corfu én gelegen aan de haven. Het is de perfecte plek om de zon onder te zien gaan en je kunt er echt lekker tafelen. In Griekenland eet je voor je het weet alleen maar kebabs, souvlaki’s, Griekse salades (love it!) en schalen tzatziki (love it even more!). En hoewel dit lekker is, is het soms ook wat eentonig. Voor de variatie is dit restaurant een hit.

Salto Corfu

Vooraf bestelden wij allerlei hapjes om lekker te delen. Van haloumi omwikkeld met pistache, tot gevulde champignons en van keftedes met worstjes en tzatziki tot gewoon brood met olijfolie (oh zo lekker) en peper en zout. Ja, het voorgerecht was absoluut geslaagd te noemen. Bij het hoofdgerecht kwamen er diverse andere gerechten op tafel: Goed gebakken biefstukken, heerlijk zachte zalm een varkenshaas met vijgen gekookt in masala om je vingers bij af te likken en de meest knapperige frietjes die ik in tijden gegeten heb. Het was top! Oh en op zoek naar een lekkere fles wijn? De eigenaar helpt je graag. Ik ben geen fan van Griekse wijn, maar hier kun je gerust een flesje bestellen, want deze man weet wat hij doet.

Salto Corfu

Aktaion

Op zoek naar een plek om even een drankje te doen en uit te rusten van al dat wandelen door de stad? Dan ik Aktaion perfect. Gelegen op een clif, biedt Aktaion een zeeeer fotogeniek uitzicht #yehes. De zee die blauwer dan blauw is lijkt niet op te houden. En je kunt er ook nog eens een geslaagde iced coffee bestellen. Driewerf hoera.

Aktaion Corfu

Binnen is deze bar verrassend strak in gericht en buiten ademt het een beetje de Ibiza stijl doordat er witte tenten en chille zithoekjes zijn geplaatst. De sfeer is hier mega ontspannen, mensen lunchen, kletsen, spelen kaartspelletjes of een potje schaak en ondertussen staan er heerlijke vrolijke classics op. Van deze plek word je blij.

Aitakon Corfu

Rex

Dit is dus zo’n pareltje waar je even van moet weten. Mijn vader sprak toevallig een local die wist te vertellen dat dit restaurant in de top 5 van het complete eiland staat. Dat lieten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen en dus schoven we aan. We werden niet teleurgesteld. Want naast dat het terras van Rex er echt te lief uitziet, is het eten er ook nog eens echt goed en nog net iets origineler dan bij bijvoorbeeld Salto. Je kunt hier genieten van een griekse salade met aardbeien (serieus goed klaargemaakt) of zalmrolletjes met granaatappelpitjes.

Rex Corfu

De bediening is mega vriendelijk en ik kan je de truffelpasta van harte aanbevelen. Als ik het goed heb geproefd is deze namelijk zelf gemaakt en anders heel erg goed zelf gekocht. En ook dat verdient een compliment. Terwijl je op dit terras zit, kun je overigens heel erg goed voorbijgangers spotten, dus ook vermaak is hier aanwezig. Ik moest mijn best doen om aan het einde van het verhaal niet met m’n vinger door m’n bord te gaan (hoi, mega lekkere saus!) want oh wat was dit een hit! Ik zou het lekker gaan proberen als ik jou was…

Rex Corfu

En verder in Corfu? Dwaal rond, koop een ijsje en neem veel. Nee, heeel veel foto’s! Want Corfu is belachelijk mooi.

Corfu stad
Corfu