Travel: De allerfijnste tips voor een perfect stay at Aruba!

Flamingo Beach Aruba

Aruba, wat een toffe plek is dat. Erg warm ook trouwens. Maar vooral heel tof! Ben jij op zoek naar een blauwer dan blauwe zee? Naar witte stranden? Naar heel veel zon? En naar niet al te veel activiteiten? Naar healthy snacks en naar yoga’en op het water? Oh en ben je ook nog eens fan van flamingo’s? Dan is Aruba perfect! Bon bini op dit te gekke Caribische eiland. 

Voor het geval je (naar aanleiding van fijne plaatjes op Instagram bijvoorbeeld) van plan bent om binnenkort daadwerkelijk eens een bezoekje aan Aruba te brengen, bij deze al mijn tips op een rijtje. Was je dat helemaal niet van plan? Stop dan nu met lezen. Want hierna wil je per direct een ticket boeken. I kid you not! 

Flamingo Beach Aruba

Posen met de flamingo’s

God, wat ben ik verliefd geworden op de flamingo’s. Serieus, die roze pluizige beestjes hebben een plekje in mijn hart weten te veroveren. Naast dat mijn nieuwste vriendjes ongelooflijk mooi zijn, zijn ze namelijk ook nog eens super lief, rete slim (ze weten precies bij wie ze moeten zijn voor eten, herkennen je vrij snel en geven op tijd hun grenzen aan) én mega zacht (dit laatste weet ik trouwens niet omdat ik ze geaaid heb, dat vinden ze namelijk niet fijn. Dat weet ik doordat er eentje per ongeluk tegen me aanliep haha! Te cute!). Tip: kom vroeg zodat je op het flamingo strand een bedje in de schaduw kunt claimen én zodat je ongestoord wat fotootjes kunt schieten. Jawel, blogger of niet, deze pretty creatures moet ook jij vereeuwigen! 

Aruba

Huur een bootje

Aruba is aardig duur dus houd hier vooraf rekening mee. Maar  hoewel kostbaar, vanaf een boot tijdens zonsondergang de zee over varen, is zonder twijfel romantisch te noemen. Als je dan vlak voor de zon in de zee zakt ook nog eens gaat snorkelen is je middag/avond gegarandeerd compleet. Wanneer de zon écht dreigt onder te gaan: Hup! Snel terug die boot op. Wind door je haar, deinen op de golven en elkaar tussendoor eens goed in de ogen kijken. Romantic mission: accomplished! 

Eduardo's Beach Shack

Gezond snacken op het strand

Mijn absolute favoriete hotspot is Eduardo’s Beach Shack! Bij Eduardo’s verkopen ze acai uit een ananas, yoghurt uit een kokosnoot, ontelbaar veel gezonde smoothies (die ook nog eens belachelijk lekker zijn) én healthy slices, powerballs en al dat andere lekkers dat we mogen snacken zonder ons schuldig te voelen (ja, ja. I know. Dat schuldig voelen moeten we sowieso niet doen. Maar dat doen we – ik in ieder geval – zo nu en dan toch. Helaas, biologische sesampasta). Eduardo’s is geen café, het is echt gewoon een strandhutje waar je allerlei lekkers af kunt halen. Met een super lieve mevrouw als eigenaresse!! Ik ben in een week tijd verslaafd geraakt aan deze plek. Dus ik zou zeggen: go for it! But try not to get all too attached…

Sup yoga aruba

Lekker zen suppen…

Ik had het nog nooit gedaan; sup yoga (afgezien van die ene keer op eigen initiatief op een surf surfplank op de golven van Brazilië, toen ik nog niet wist dat een yoga sup plank stabieler is en dat dit meestal op iets kalmer water wordt gedaan #plons #plonsinhetkwadraat) en ik vond het te gek! Het is absoluut anders dan gewone yoga, daar word ik persoonlijk wel rustiger van omdat je bij normale yoga door minder elementen wordt afgeleid. Maar tussendoor met je vingers het water raken, de euforie van daadwerkelijk blijven staan in de warrior 2, bridge pose of candle position, de shavasana op de golven en het na afloop direct afkoelen in het heerlijk zachte en koele water maakt dat ik sup yoga zeker zou aanraden. Oh ja. En de view vanaf je ‘mat’ was nog nooit zo mooi!! Ik deed dit via Island Yoga (de super toffe yoga school van de beroemde Yoga Girl Rachel Brathen). En als je een beetje geluk hebt, neemt de docent ook nog eens een cute-ass geadopteerde pup mee naar de les! (Voor meer info over dit laatste: https://www.sgtpeppersfriends.com/) 

Craft Aruba

Ga koffie drinken

He? Wat? Koffie op Aruba? Jazeker! Ik sliep in het Renaissance hotel en haalde daar elke ochtend bij de Starbucks een iced koffie. Te lekker was dat. Maar een nog veel toffere spot die je niet mag missen is Craft! Opgezet door Nederlanders en helemaal hip. Dusdanig dat menig Amsterdams tentje er niet aan kan tippen. Vind ik dan. Veel van dit soort hippe tenten zijn er nog niet op Aruba, dus zorg dat je bij Craft extra geniet. Dat kan je doen van de koffie. Maar ook wafels en een paar mega lekkere gezonde ontbijtjes staan op het menu. Eat your heart out! 

Aruba

Goed uit eten

Op Aruba kun je lekker eten. Dat wil zeggen: geen haute cuisine, wel verser dan verse vis, goede burgers en hier en daar vind je een healthy hotspot. De restaurants op Aruba hebben een beetje een cheezy Amerikaanse romantische sfeer en daardoor voel je je een beetje alsof je in een nineties romcom zit. Eerlijk is eerlijk: Dat vond ik dus stiekem best wel leuk! Haha

Mijn favorieten? Atardi – Hier vierde ik m’n verjaardag. Met je voeten in het zand, lampjes om de palmen en uitzicht over zee. Tel daar een prima keuken en lekkere wijn bij op en voor je heb weet, heb je een top avond! Yemanya – Hier eet je quinoa bowls die belachelijk lekker zijn. Zeerovers – hier komt de vis zo uit zee en je betaalt voor het gewicht van je vis; lekker old school, ik was direct fan! Bare Foot – Hier vierde ik mijn verjaardag deel twee. De beef was er erg lekker, de bediening lief en ook bijzonder: tijdens het eten, zag je zo nu en dan een paar meter verderop een vliegtuig landen! Flying Fishbone – Hier zit je letterlijk in het water. Stoel, tafel, voeten alles gewoon in de zee. Lekker eten en een beetje gekkig maar daardoor eigenlijk erg leuk sfeertje. 

Deze stranden wil je zien

Op het strand liggen, is op Aruba natuurlijk activiteit numero uno! Dat kan van het toeristische palm beach tot het lokale Arashi beach. Besluit je naar deze laatste te gaan, ga dan vooral niet lopen vanaf Palm Beach (hebben wij wel gedaan omdat we dachten dat het slechts 10min was. Dat bleek ruim een uur te zijn. En met 35 graden is dat zeg maar niet echt do-able). Als je trouwens op Arashi gaat liggen (wat dus wel heel gezellig en dichtbij de iconische vuurtoren is), vraag dan aan de jongens achter de bar of ze een pizza’tje voor je bestellen. Vinden ze geen probleem en als ze bij dezelfde pizzeria bestellen als waar onze pizza van was wordt dat gegarandeerd #genieten! Ga je naar Palm Beach dan zou ik zeggen: Ga lekker bij het Hyatt liggen. Top tent! En bovendien dichtbij Eduardo’s en de Bougaloup (waar je gezellig op de pier kunt borrelen). Het mooiste stukje van Palm Beach vind je trouwens helemaal achteraan bij het Ritz Hotel. Op de spot waar je kite vliegers en surfplanken kunt huren. Jammer alleen aan dit stuk: Er zijn geen fijne bedjes waar je eens chill op neer kunt ploffen. Mijn favoriete strand was duidelijk Flamingo Beach. Maar Baby Beach en Eagle Beach  schijnen ook onwijs mooi te zijn! Oh ja. En ik vergeet bijna de volgende te noemen: de mooiste plek om de zonsondergang te kijken is Manchebo Beach. 

Aruba

Zo. Ik denk dat je je na al deze info niet hoeft te vervelen op dit te gekke eiland! Dus: drink uit een kokosnoot melk met je billen in een hele mooie bikini en vergeet vooral niet ons thuisblijvers jaloers te maken met al die fijne foto’s van je!