Travel: Curacao – Deze spots mag je niet missen

Curacao hotspots

Voor iedereen die naar de Carribean wil, maar snel last krijgt van heimwee is Curacao de perfecte vakantiebestemming! Bitterballen op het strand, bijna elke week optredens van gezellige Nederlandse artiesten zoals Dave Roelvink, Kraantje Pappie of The Party Squad, pepernoten in de supermarkt en aangesproken worden in je moerstaal; het is er de normaalste zaak ter wereld. Bij de meeste koffies krijg je zelfs een koekje. Kortom: Je hoeft Nederland geen moment te missen op het derde eiland van de A-B-C groep. Eerlijk? Ikzelf vreesde, voordat ik afgelopen november naar Curacao vloog, juist dit hoge Nederland-gehalte. Maar wat bleek? Al die vrees van mij (Och, slapeloze nachten. Of nee, dat viel dan ook wel weer mee) was precies nergens voor nodig. Als je maar weet waar je moet zijn op Curacao (en wij logeerden bij vrienden en die wisten dat dus) komt het allemaal he-le-maal goed! Benieuwd naar de leukste spots? Ik zette ze hieronder voor je op een rij…

Number 10

We bewaren het beste zeker niet voor het laatste, want deze spot was ontbijt-technisch mijn favoriet. Authentiek, lief, stijlvol en met een binnentuin waar je uuuuren wil verblijven. Zo vind je ze niet veel op Curacao! Jammer, vind ik wel. Maar gelukkig kun je een al dan niet kleurrijk koffietje nuttigen bij Number Ten en dat is genieten. Als je reserveert (is aan te raden), word je ook nog eens verwelkomd met een te schattig scrabblebordje waarop je naam prijkt (ook een leuke manier om slechte grappen mee uit te halen, maar dat terzijde). Kortom: Gaan. Voor een koffie. Voor een lunch. Voor een glas wijn einde middag. Niet aan het strand, wel heel erg fijn.

Number 10 Curacao
Number 10 Curacao
Number 10 Curacao
Number 10 Curacao

Mood 

Mood is een plek om lekker rustig wakker te worden! Haar in de wind, blauwe zee zover je kunt kijken én goede cappuccino’s. Qua interieur – of moet ik exterieur zeggen? – veel riet, veel hout, veel palmbomen, chille kussens, knap aardewerkservies, minder fijne ligbedjes. Dus na je morning-coffee vertrek je rustig naar Cabana (wat ernaast ligt) en voor de lunch breng je vervolgens weer een bezoekje aan Mood. Want: De couscous mango salad, truffle pasta en totally tuna zijn lekker!

Mood Curacao
Mood Curacao
Mood Curacao

Baoase

Hier. Wil. Je. Heen. Als je money to burn hebt, boek je bij Baoase een hotelkamer (maar ben gewaarschuwd: €575,- per nacht, plus: Je wil waarschijnlijk nooit meer weg). Andere optie: Hier een avond eten óf een overdag komen chillen. Wij deden beiden. Ha! Kon ons het schelen. Het diner was fijn. Heel erg fijn. On-Curacaos (is dat een woord? Waarschijnlijk niet. Maar toch. Bij deze…) fijn. Kleine, met zorg bereidde gerechtjes. Goed klaargemaakte vis. Wijn die echt past. En waanzinnig lekker gin-tonics als aperitief. Het enige wat enigszins tegenviel? De bereiding van het vlees. Maar verder: Petje af voor de chef. Ook overdag is het hier heer-lijk vertoeven. Betaal je wel €50,- ‘entree’ voor, maar je krijgt er de allerlekkerste bedjes ooit en een onbetaalbaar ontspannen gevoel voor terug. Alles is bij Baoase mooi en sereen. Van de strandhutjes tot de toiletten tot de hut waar je snorkelgear op kunt halen. Plek naar m’n hart!

Baoase Curacao
Baoase Curacao
Baoase Curacao

Eight Spa & Karakter

Aan de West-zijde van Curacao vind je Karakter; een fijne strandtent waar een rust heerst die je op andere plekken op Curacao niet zo 1, 2, 3 vindt. En de zee lijkt hier nog net een beetje blauwer dan op andere plekken rondom het eiland. Waar deze plek een beeetje aan doet denken, maar dan minder wit en met een lager ‘zien en gezien worden’ gehalte; De Cotton Club op Ibiza. Komt vooral doordat het op een helling ligt en je dus vanuit het restaurant bovenin helemaal uitkijkt over die te blauwe zee. Bovenin vind je naast dat restaurant trouwens ook een infinitypool waar je u tegen zegt. Beneden vind je een lief strandje met ligbedjes, zitzakken en hangmatten én een gratis bibliotheek. Yehes! Verbonden aan Karakter is Eight Spa. Nogmaals: Yehes! Want deze spa is GOED. De massage die ik hier kreeg (nogmaals: Dank An, voor het briljante verjaardagscadeau), was professioneel, zorgvuldig en gaf me het luxe gevoel waar ik bij spa-bezoekjes zo van houd. Het buitengedeelte van de spa is be-la-che-lijk mooi. Met een zeezicht dat je de adem ontneemt een fantastisch zwembad prachtig en oh zo stylish rieten hutjes waar je kunt bijkomen van je behandeling! Kopje thee erbij of glaasje water met komkommer. Niks meer aan doen.

Eight Spa Curacao
Eight Spa Curacao
Eight Spa Curacao

Bij Blauw

Deze tent is gemaakt voor iedereen die van pop-up shops en het Ibiza-interieurgevoel houdt. Heel eerlijk: Van het ontbijt had ik meer verwacht. De lunch zag er op andermans bord extreem goed uit. De shop is het einde en verkoopt bijna alleen maar duurzame merkjes. Het restaurant zelf ziet er ook super leuk uit. Je loopt over de Portugese tegels via de shop naar binnen, stapt vervolgens aan de andere kant van de shop weer naar buiten en vindt aldaar een openlucht restaurant met veel wit, veel hout en wederom veel uitzicht op blauwe zee. Ook wat houten hartjes en meer van dat soort ‘Riviera Maison onzin’ maar het blijft gelukkig aardig binnen de perken. Gewoon proberen dus. En ga je toch liever ergens anders een koffietje of glas wijn drinken? In het Pietermaai district, de plek waar je BijBlauw vindt, zijn nog veel meer leuke tentjes te spotten. Allemaal achter lieve, leuke, gekleurde gevels verstopt.

BijBlauw Curacao
BijBlauw Curacao
BijBlauw Curacao

Klein Curacao

Ok. Nu heb ik per ongeluk toch nog het beste voor het laatst bewaard. Want wil je écht even het gevoel hebben helemaal los te zijn van het gewone leven? Huur dan een bootje en vaar naar Klein Curacao. Voor mensen die snel zeeziek zijn: Niet doen op dagen dat het middelhard/hard waait. Dan word je namelijk gek. Helemaal gek. Op andere dagen: Gaan. En genieten! Is niet moeilijk. Want zodra je bij dit onbewoonde eiland aankomt, zie je een karakteristieke vuurtoren, een witter dan wit strand én kun je uitgebreid snorkelen met zeeschildpadden. Dat laatste was veruit mijn favoriete onderdeel. Maar ook het dobberen in het water met een flesje Polar in de hand ging me goed af. Boekje lezen op de boot. Afkoelen in het water. Biertje drinken in het water. Weer terug de boot. Wat voor me uitstaren. Wat chips eten. Muziekjes luisteren. En weer afkoelen in het water. Niks mis mee. Echt helemaal niks.

Klein Curacao - Boattrip
Klein Curacao - Boattrip
Klein Curacao