Travel: Antwerpen – Nieuwe ontdekkingen

Hotspots Antwerpen

Antwerpen is fijn, heel fijn. En vorige week mocht ik er weer eens een paar nachtjes logeren. Ik verbleef in het hotel waar ik eerder ook al eens sliep: Rosier 10. In een andere kamer dit keer, maar net zo goed heerlijk. Dit hotel is niet perse mega luxe maar wel lekker modern ingericht en het ontbijt is er TOP! Bovendien is de prijs heel redelijk. Ook fijn. Ik ontbeet wederom bij Divers en dronk koffie bij Kaffeeninni maar verder ontdekte ik ook wat nieuwe toffe spots. Zoals? Lees lekker verder…

Tinsel

Maandagmiddag arriveerden we in Antwerpen en dan is er in de fijne Vlaamse stad niet zo heel veel geopend. Gelukkig was Tinsel wel open, een topplek aan de Vlaamse Kaai. Hier kun je terecht voor chille koffie, originele lunch (check vooral ook de daily specials) en een hele ontspannen sfeer. Deze spot is oldskool en toch ook modern ingericht. Ik ben vooral groot fan van het nisje (dat helaas bezet was) en van het te gekke fringe gordijn waar je bij binnenkomst direct tegenaan loopt. En ook het eten was hier dus top! Alles is met veel liefde bereid én gepresenteerd. Volgens mij wordt hier super veel zelfgemaakt. En anders smaakt het in ieder geval zo. Hoe dan ook: Heel fijn!

Antwerpen Tinsel
Antwerpen Tinsel
Antwerpen Tinsel
Antwerpen Tinsel
Antwerpen Tinsel

Moss 

Moss was de lunchspot waar we dinsdag neerstreken. Deze plek ziet er gezellig en creatief uit en dat is altijd fijn, maar de belangrijkste reden waarom deze op mijn must-visit-list belande: Je kunt hier waan-zin-nig goed eten! Niet normaal. De quinoa salade was de lekkerste salade die ik afgelopen jaar op heb en ook de toast met avocado was beter dan een reguliere avo-toast! Als je hier een latte besteld, krijg je écht een grote mok en gemberthee wordt zelfs in een complete pot geserveerd. Je kunt hier dus echt even voor je lunch gaan zitten en er volop van genieten!

Moss Antwerpen
Moss Antwerpen
Moss Antwerpen
Moss Antwerpen

Charlie’s

Het derde lunchadres wat ik tijdens mijn laatste Antwerpen bezoek bezocht, was Charlie’s. Een iets klassieker tentje, maar wel super stijlvol. De ornamenten aan het plafond, daarvan werd ik sowieso al heel erg blij. En de kerstversiering die al volop aanwezig was, hielp volop mee! Overigens was de matcha latte die ik hier dronk ook top en de toast met hummus smaakte helemaal prima. Lekker tentje om even neer te strijken. Goede wifi trouwens ook!

Charlie's Antwerpen
Charlie's Antwerpen
Charlie's Antwerpen
Charlie's Antwerpen

Op zoek naar meer toffe Antwerpen hotspots? Check dan vooral de adresjes die ik eerder bezocht. Je kunt ze hier bekijken…