On the go met Mercedes-Benz – Een #fashionabledrive van Leiden tot Haarlem

On the go with Mercedes Benz

Of ik even een dagje in een mega sjieke auto wilde scheuren, was de vraag. Uhm. Ja hoor! Geen probleem. Samen met Marlieke van het super fijne Cotton and Cream een paar flesjes water ennnn een fijne doos doughnuts (ook van maandagen kun je moeiteloos een feestje maken) stapte ik in de bizar chille Mercedes-Benz A-klasse 180. In deze bolide met automaat, 122pk (jup, je kunt lekker doorgassen met deze vriend), én mega zacht sportstuur deden we een gezellig rondje (Noord-) Holland en zo zag dat er uit… 

Leiden van de Leur

Allereerst scheurden we met de auto naar Leiden. De Mercedes reed mega soepel; optrekken is met deze automaat namelijk een eitje en ook als je flink door wil rijden, ligt hij mega fijn op de weg. Maar goed, Leiden dus. Allebei nog nooit geweest! Dus tijd om op onderzoek uit te gaan…

Leiden van de Leur

Aangezien we waren uitgenodigd door #amsterdamfashionweek, leek het niet meer dan logisch om te gaan shoppen. Uhh. Jammer. Op maandagochtend waren veel winkels uiteraard nog gesloten. Maar goed, daarom leek het ons een goed idee om maar eens gewoon ergens neer te klappen voor een kop koffie en een taartje. Ik had gehoord dat Van de Leur een arty spot was, waar erg goede koffie geschonken wordt en dat was niet gelogen.

Leiden van de Leur

Vooral de gangen bij Van de Leur hebben het arty tintje, de lunch/koffie/borrelruimte iets minder, maar dat mocht de pret niet drukken. De koffie was namelijk top, de plafonds waanzinnig hoog en we hadden meer dan genoeg te bespreken. Nadat koffie en taart verorbert waren, struinden we nog wat door het lieve Leiden en vervolgens wat het tijd om verder te gaan…

On the go met Mercedes Benz

Een plek waar we ook allebei nog nooit geweest waren en die in menig toeristen top 10 staat, is de Bollenstreek. Bluh. Klinkt suf! Is het gelukkig niet.

On the go met Mercedes Benz

Want iedereen die ook maar een beetje van kleur houdt, wordt toch echt volle bak omver geblazen door dit waanzinnige bloemengeweld. Zó mooi.

On the go met Mercedes Benz

Hop, de velden in en foto’s maken maar. Je bent blogger of je bent het niet 😉 Ook de #mercedesbenz deed niet flauw, die posede lekker mee.

Marlieke Cotton and Cream

Na dit hele avontuur hadden we aardig wat honger. Dus tijd voor de next stop: Haarlem. Een stad die we beiden wel al meerdere keren bezocht hadden. Maar nu was het tijd voor iets nieuws… En dus gingen we lunchen bij By Lima; wat een leuke tent is dat!

By Lima - Haarlem

Hier weten ze wat bewust én lekker eten is. Marlieke koos voor een salade met warm gerookte zalm en spelt couscous, maar mijn toast met pittige zoete aardappel hummus was de winnaar! Mega veel smaak, lekker veel kleur op je bord, vers sapje erbij en genieten maar. Niet heel moeilijk op deze schattige plek. Meer specifiek over By Lima lezen? Even klikken…

By Lima - Haarlem

Aan het einde van de dag was het tijd om de auto weer in te leveren. En dat ging stiekem gepaard met wat binnensmonds gevloek, want het liefst zou ik in deze knappe auto naar huis zijn gereden. Maar goed, dat werd hem natuurlijk niet. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat we een briljant leuke dag in deze toffe wagen hebben gehad. En wie weet, als ik over een tijdje flink gespaard heb, dat ik de leukerd op een dag wel gewoon mee naar huis neem. Nieuwsgierig geworden en ook een testrit maken? Dat kan! => Mercedes Benz Proefrit boeken.

On the go met Mercedes Benz