Hotspot: The Gaia – Briljant eten aan het Rembrandtplein

the-gaia-interieur

‘Uit eten aan het Rembrandtplein? Liever niet.’ Dat is wat je in eerste instantie zou denken, toch? Maar als iemand je vraagt om een avondje bij The Gaia binnen te hobbelen, zou ik daar toch maar gewoon ‘Ja!’ op zeggen. Waarom? Omdat ze hier kunnen koken! Daarom. En om nog een paar andere redenen. Lees daarvoor gerust even verder… 

We begonnen, tijdens mijn bezoek afgelopen vrijdagavond, met een amuse die ‘de paling tosti’ werd genoemd. Man, wat een fijne verrassing was dat. Het enige wat er op aan te merken viel? Hij was te klein/We wilden er nog wel vijf. De zoutheid van de vis werd perfect in balans gebracht door middel van de neutraliserende werking van het brood en bovendien was deze amuse een bommetje smeuïgheid van heb ik jou daar! De keuken van The Gaia kookt Mediteraans met een Westerse twist. En dat is lekker! Het flatbread lekker gekruid, de hummus was uit de kunst en het trio van pompoencurry ook. Het eerste tussengerecht bestond uit mooie ingredienten, maar smaakte net een béétje flauw. Het tweede voorgerecht met ‘yin/yang’ van tonijn en makreel maakte dit gelukkig ruimschoots goed. Ook het hoofdgerecht van kabeljauw was fijn. En het dessert van kersen, framboos, bergamot en chocolade maakt e het culinaire festijn he-le-maal af.

the-gaia-cocktails

De sommelier bij The Gaia weet heel goed waar hij het over heeft. Vraag hem dus gerust om je te adviseren of geef hem gewoon carte blanche. Want deze man verstaat zijn vak. En ook voor een goede cocktail kun je bij The Gaia prima terecht. Mijn favoriet? De Espresso Martini! Bijkomend voordeel: Je kunt nog even door. Van deze vriend krijg je namelijk een flinke kick. Conclusie: Ik heb een te gekke avond gehad. En ja, dat kwam zeker door het te lekkere eten en de fantastisch goede drank, maar ook door de lieve bediening en het velours overal om je heen. Je zit bij The Gaia heel even in je eigen coconnetje. En ja, dat alles midden op het Rembrandtplein. Wie had dat gedacht?