Hotspot: The Fix – Roze banken, fijne cappuccino’s

Lunch bij The Fix Amsterdam

Een paar weken terug alweer, werd ik uitgenodigd voor een bak koffie en een broodje bij The Fix. Nou ben ik, zoals je misschien wel weet, altijd op zoek naar leuke nieuwe spots in het fijne Amsterdam, dus ik sloeg deze uitnodiging niet af. Neen. De Instagram pagina van The Fix trok me over de streep. De pagina oogt namelijk edgy, creatief en roze. Goed. Need I say more? Ik propte snel mijn laptop in m’n rugzak en sprong op de fiets. Op naar Valkenburgstraat 124. 

Lunch bij The Fix Amsterdam

Toegegeven: Het is even zoeken. Want zo hip en stylish als de Fix er op Instagram én van binnen uitziet. Zo doet het dat van buiten zeg maar, uhm, niet. Maar heb je het eenmaal gevonden, dan stap je binnen in een fijne roze/marmeren wereld met foto-kunst in de hoofdrol.

Lunch bij The Fix Amsterdam

Deze plek is prettig om te werken, want: Veel stopcontacten. En de koffie is hier top. Ook gezellig: Ze doen hier aan een latte-art vorm die je in Amsterdam nog niet zo heel veel ziet. Namelijk met een vormpje+ cacao. En nee, dat is helemaal niet belangrijk. Maar wel gewoon stiekem best leuk!

Lunch bij The Fix Amsterdam

Bij The Fix vind je dus een roze bank en een roze brandkast en roze kopjes en een roze neonlicht en roze menukaarten en… zo voort. Nu denk je misschien: Help! Fantasieloze meisjestent. Maar het leuke aan Fix is dat ze door middel van stoere lettertypes, edgy fotografie en een muur met betonlook daar net weg van weten te blijven. Deze toko heeft namelijk wel degelijk ballen.

Wat je hier bestelt? Eerlijk is eerlijk, de keuken was nog niet on full speed toen ik hier kwam, maar de bagel met tonijn smaakte helemaal prima. Tegenwoordig kun je er volgens mij ook, helemaal hip, acai bowls bestellen. En voor een taartje, goede bak nacho’s of fijne schaal popcorn ben je bij The Fix eveneens aan het juiste adres. Zin in een borrel? Dat is eveneens een optie. In principe is Fix tot 22u open. Wat je ook kiest, wat je ook doet: Make sure to take in all the pinkness and have fun! Moet zo ge-fixed zijn.