Hotspot: Spaghetteria Oost – Alle pastaliefhebbers verzamelen

Spaghetteria Oost

God, wat is dat lekker he? Pasta! Oh man. Als je er niet zo gruwelijk dik van zou worden (al hoewel, laten we dat ook een béétje gechargeerd zien), zou ik het zo elke dag eten. Doe ik niet, maar dus smaakt het des te lekkerder wanneer ik wél weer eens van een goed bord Italiaans deeg geniet. Vooral als dat rammend goed is klaar gemaakt. En dat kun je bij een tent die de ‘Spaghetteria’ heet wel verwachten.  

Spaghetteria Oost

De restaurantjes in West en De Pijp met exact dezelfde naam kende je misschien al, maar ook de nieuwste spruit in Oost mag er zeker zijn. Men neme een hele grote tafel en twee barren aan het raam. Vervolgens? Iedereen; jong en oud, groot en klein, dik (door de pasta? Nee, natuurlijk niet. Dat zouden we juist chargeren!) en dun kan lekker aanschuiven. Het familiegevoel voert de boventoon.

Spaghetteria Oost

Wat ook de boventoon voert? De heerlijke smaak van al die verschillende pasta’s. Wij probeerden er maar liefst vier en konden er serieus geen genoeg van krijgen. Favoriet? De ravioli gevuld met gorgonzola, ricotta en met een saus van room, salie en, vooruit, nog een beetje ricotta. Godallemachtig, heerlijk! Dat was het. Romig en zacht – zelfs ondanks de gorgonzola – en met een kleine kick – juist vanwege die gorgonzola – én een klein beetje kruidigheid. Hoera voor de salie. Maar ook de pasta ragout was te gek en de spaghetti met Venusschelpen mag zeker niet vergeten worden.

Spaghetteria Oost

Koffie maken, kunnen ze bij de Spaghetteria overigens ook, dus heb je last van een afterdinner dip? Neem een espresso en je stuitert moeiteloos door naar het volgende etablisement (er even vanuitgaande dat het vrijdag-/zaterdagavond is en je daar zin in hebt). Geen koffiedrinker? De scroppino doet ook aardig goed z’n werk. Overigens smaakt die wodka-sorbet combinatie nóg beter wanneer je hem drinkt terwijl de meeste gasten al weg zijn, het personeel wat losser wordt en de muziek een tikje harder wordt gezet. Maar ook al drink je een theetje; een avond bij de Spaghetteria belooft een gezellige te worden. Een gezellige met heel, heel, heel veel pasta welteverstaan. En lekker dat dat is!