Hotspot: Shanghai Bistro – Low key en hoge kwaliteit

Shanghai Bistro

Zin om lekker een hapje te eten, geen uuuuren te tafelen maar er wel uberknus bij te zitten? Check dan vooral eens Shanghai Bistro. Dit gezellige restaurant is sinds kort gevestigd in de Pijp en het is er genieten geblazen. Genieten geblazen? Jazeker. 

Shanghai Bistro

Bij binnenkomst word ik meteen al te blij van alle droge posters aan de muur. Ik ben namelijk van de #woordgrappen. En bij Shanghai Bistro voel ik me totaal begrepen. Halleluja. Maar goed, we kwamen natuurlijk niet om te lachen, we kwamen om te proeven. En gelukkig is dit restaurant ook prima ingesteld op kritische smaakpapillen. Met andere woorden: Het eten wil je hier zeker niet overslaan! Want van de hippe Fritz Cola tot en met de belachelijk lekker buns; alles is hier goed.

Shanghai Bistro

Veel is wel gefrituurd en normaal gesproken vind ik een tafel vol gefrituurd eten alleen een hit als ik bij de friettent zit. Maar door een belachelijk goede kok in de keuken neer te zetten (mij is verteld dat hij eerder voor twee-sterrentent Bord’eau werkte) komt Shanghai Bistro er meer dan mee weg. Ik vlamde het gefrituurde voedsel in ieder geval al nomnomnom’end vrolijk naar binnen. Van mosselen (ok die waren dan weer net niet gefrituurd) tot Taiwanese buns en van krokant buikspek (echt niet zo vet als dat ik het normaal vaak vindt) tot de Chinese dumplings;  dit eten heeft SMAAK! Bovendien is het ook nog eens allemaal zelf gemaakt, tot de buns aan toe. En dat verdient sowieso al een applausje!

Binnenkort dus op zoek naar een niet al te moeilijk maar wel veeel te lekker adresje? Sla Shanghai Bistro dan zeker niet over.