Hotspot: Pullitzers Bar – Terug naar de twenties…

Pullitzer's Bar Amsterdam

Het Pullitzer hotel is een feestje op zich. Punt 1: De kamers (Omg de mooisten van heel Amsterdam als je het mij vraagt). Ten tweede: Jansz (klasse en tegelijkertijd toch een low key restaurant midden in Amsterdam). Ten derde: Pause (die groene velvet stoelen + marmeren bar!!). Punt 4: Pullitzers Bar. Over die laatste wil ik het graag even met je hebben…

Pullitzer's Bar Amsterdam

Bij Pullitzer’s bar waan je je een beetje in de jaren twintig. Komen er spontaan meisjes met sexy boblijn en funky fringe jurkjes binnen gehuppeld, dan kijkt niemand daar waarschijnlijk gek van op.

Pullitzer's Bar Amsterdam

Het zit hem bij deze bar overigens in de details, want van de zware gordijnen tot de chrystallen potten wAar de ingrediënten bewaard worden: Pullitzer’s Bar is helemaal af! De luxe fauteuils, oude schilderijen en subtiele belichting helpen overigens ook mee. Bij Pulitzer’s Bar Kun je veilig in een donker hoekje schuilen, zonder dat dat nodig is.

Pullitzer's Bar Amsterdam

Oh en dan hebben we het nog niet eens over de cocktails gehad. Terwijl die toch een vrij grote en zeker ook noemenswaardige rol spelen in deze mooie bar.

Pullitzer's Bar Amsterdam

Uiteraard kun je hier een klassieker bestellen. Maar het leuke aan Pulitzer’s Bar is dat ze, geheel in jaren twintigsfeer een menu serveren dat gebaseerd is op The Great Gatsby: Oh yes. Geen grappen hier! Van de Dashing Daisy tot de Old Sport, je kunt ze hier allemaal bestellen. Daarnaast worden er zo nu en dan ook secundaire cocktailmenu’s aangeboden, zoals de samenwerking een tijdje terug met het beroemde Le Labo. Deze unieke (en zeer prijzige) luchtjes, waren de inspiratie voor een fijn rijtje nog fijnere cocktails!

Pullitzer's Bar Amsterdam

Kortom heb jij Pullitzers nog niet verkend? There’s a first time for everything. Maar zorg dat je niet te lang wordt met deze eerste keer, want je wil deze bijzondere ervaring niet veel langer missen…