Hotspot: Persijn – Een hele knappe plek

Persijn Amsterdam

Of ik even met Marlieke Koks van Cotton and Cream mee wilde gaan eten. Bij Persijn; Een nieuwe tent in de stad waar we allebei al veel goede verhalen over hadden gehoord. Het was tijd om weer eens goed bij te kletsen en we zijn allebei groot fan van mooie nieuwe spots, dus natuurlijk beantwoorde ik deze vraag met een volmondig ja! De plek bleek mooier dan gedacht, de wijn stroomde rijkelijk en ook het eten was erg lekker. Voor details? Lees lekker even verder. Als je een minuutje of twee over hebt…

Persijn Amsterdam

Allereerst is het interieur té knap. Helemaal van nu met onwijs mooie art-deco verwijzingen. De zwart-wit geblokte vloer bijvoorbeeld, de gouden details, het decoratieve behang en de velours bekleding. Maar het is niet alleen maar chique en vrouwelijk bij Persijn. Neen, je vindt er bijvoorbeeld ook gepoleist beton. Dat maakt het geheel wat stoerder en de styling helemaal af.

Persijn Amsterdam

Persijn is trouwens onderdeel van het QO hotel. Persijn vind je op de begane grond van het hotel. Maar op de verdiepingen boven het restaurant kun je logeren en helemaal bovenin kun je bij Juniper & Kin ook nog eens van cocktails plus small bites genieten. Daar krijg je als bonus een waaaaanzinnig uitzicht over Amsterdam bij. Gratis en voor niks. Op het dak van deze fijne nieuwkomer vind je tot slot een kas, waar veel van de groenten die Persijn en Juniper & Kin serveren, verbouwd worden.

Persijn Amsterdam

Bij Persijn kun je dus genieten van lokale producten. Alles wat niet op het dak verbouwd wordt, toveren de chefs ergens uit de buurt vandaan. Van het vlees tot de vis tot de groenten. Lekker duurzaam dus. Precies zoals het anno 2018 hoort.

Persijn Amsterdam

Het eten bij Persijn is lekker. Verwacht geen sterrenniveau of iets wat er tegenaanschurkt. Verwacht wel prachtig opgemaakte borden en ietwat degelijke, maar zeker wel smaakvolle gerechten. Oh en bestel sowieso de kip en de chocoladetaart. Dat waren voor mij de absolute uitschieters: Twee gerechten waar je je mes bijna doorheen kunt laten vallen. Ze resulteerden bij mij in een dikke vette glimlach.

Persijn Amsterdam

Dus zin om binnenkort iets nieuws uit te proberen? Reserveer dan gerust een tafeltje bij Persijn of Juniper & Kin. De laatste is perfect voor een date. De eerste voor zo’n avond waarop je zin hebt om uuuren te tafelen. Pick your favorite en maak er een hele mooie avond van! Cheers.

Persijn Amsterdam