Hotspot: Amsterdam – New Werktheater

New Werktheater Amsterdam

Hoi, mag ik één veel te knappe nieuwe spot in Amsterdam Oost? Ja hoor, hier heb je New Werktheater! Kanonnen, wat is deze plek mooi zeg. Strakke vormgeving galore, zullen we maar zeggen! Goede platen aan de muur, een heuse knalblauwe troon aan één van de tafels en de allerleukste posters die ik ooit in een restaurant heb zien hangen. Is het al duidelijk dat ik fan ben? 

Lunch bij New Werktheater Amsterdam

Kijk, een marmeren tafelblad zagen we al eerder. Al blijft het lekker. Met de coffeecorner met een lijnenspel waar je U tegen zegt, daar wordt ik bijvoorbeeld mega blij van. Of de statige trappen. Of de gebakjes die als ware kunstwerkjes gepresenteerd worden. Of de kleuren combinatie van helderblauw, knalgeel, zwart en wit.

Lunch New Werktheater Amsterdam

En dan is de lunch ook nog eens om over naar huis te schrijven. Van de shakshuka tot de Muhammara met feta, munt, geroosterde pompoen en granaatappelpitjes. Zo. Dat is een mond vol… Klopt! En dat is helemaal niet erg, want het is dus kneiter lekker!

Lunch New Werktheater Amsterdam

Kopje verse koffie erbij of een gezellig groen sapje, kan allemaal. Oh en omdat deze plek zo ruim opgezet is, is ie naast lunch of koffiespot ook perfect om te werken. Op vrijdag avond kun je hier ook nog eens terecht voor een borrel of diner en dat moet ik snel eens proberen.

Lunch New Werktheater Amsterdam

Ik heb om precies te zijn één minpuntje en dat zijn de macarons. Die kunnen ze beter bij Linnick inkopen. Maar goed kleinigheidje blijf je houden en ik geloof dat mijn positieve punten duidelijk in de meerderheid zijn…

Lunch bij New Werktheater Amsterdam

Conclusie? Breng als-je-blieft even een bezoekje aan deze fijne spot. Hij zal je zeker weten niet teleurstellen!