Hotspot: Luitenant Cornelis – Hollandse Haute Cuisine

Hotspot: Luitenant Cornelis

Nieuwe restaurants ontdekken is altijd een feestje. Vooral als die restaurants stiekem een beetje verstopt zitten, maar je er al twintig keer voorbij bent gelopen. Zeker dan. En zo was dus het geval bij Luitenant Cornelis, welke je vindt in de Voetboogsteeg, een zijstraat van de Heilige weg. Via een klein barretje, ga je met de trap omhoog et voila, je staat ineens in een prachtig etablissement!

Hotspot: Luitenant Cornelis

Chique is het zeker, dit restaurant. En mooi ingericht is het ook. Met allerlei schilderijen (ok, ok, replica’s, maar wel hele mooie) uit het Rijksmuseum is het pand statig aangekleed, maar de meubels en accessoires geven het geheel een moderne twist.

Hotspot: Luitenant Cornelis

Het eten is klaargemaakt met de nodige verfijning. Er is zorg besteed aan dit menu, de verschillende smaken en structuren en dat merk je. Elk gerecht is gebaseerd op een Hollands gerecht of bestaat op z’n minst uit Hollandse ingrediënten, regelrecht van eigen bodem.

Hotspot: Luitenant Cornelis

Mijn favoriet? De decomposed huzarensalade. Met… Augurken ijs. Jazeker! Een soort van mind-fuck is dat. Maar wel een mega goede. Want in de combinatie klopt dit gerecht precies. Verder weten ze hier hoe ze vlees moeten garen en is het dessert met passievrucht en perzik absoluut aan te raden.

Hotspot: Luitenant Cornelis

Wijn-technisch vond ik de wijn uit Limburg de allergrootste verrassing, maar de rode wijn uit Portugal was ook absoluut een hit. En hoewel ik absoluut geen fan ben van dessertwijn wisten ze hier wel een heel subtiele variant te serveren. Echt goed!

Hotspot: Luitenant Cornelis

Het personeel is vriendelijk, de porties zijn precies in verhouding en wil je na het eten nog even dansen? Dan loop je na het eten de volgende steeg in en vlam je zo bij Disco Dolly naar binnen. Proberen dus binnenkort, dat Luitenant Cornelis. Ik weet zeker dat je er een fijne avond gaat beleven.