Hotspot: Locals Coffee – Een knappe nieuwkomer

Locals Amsterdam

Koffie met een hartje wordt tegenwoordig overal in Amsterdam wel geserveerd, maar service with a smile, een super knap interieur en scrambled eggs met truffel parmezaan, vind je lang niet op elk menu. Gelukkig wel bij Locals, een fijne nieuwkomer in de Pijp. Schuif hier gerust aan voor een kop koffie, glas wijn, lekkere lunch of ijskoude gin-tonic. Ze zijn hier van meerdere smaakvolle markten thuis. 

Locals Amsterdam

Ben je net als ik dol (Ja, dol ja!) op smaakvolle spots zoals Morgan and Mees & Brut de Mer? Dan heb ik goed nieuws: Locals Coffee werd door de zelfde interieur stylist, Anne Claus, ingericht. Het resultaat is dan ook wederom briljant mooi. En het is ook nog eens slim gedaan. Zo zorgen de spiegels aan de wand voor ruimte en brengen de aangebrachte ornamenten een lekker stuk karakter met zich mee. Bovendien ben ik groooot fan van de illustraties aan de muur én aan een gouden bar is het toch een stukje gezelliger bestellen.

Local Coffee Amsterdam

Dat is wel meteen ook mijn eerste (en eigenlijk enige) minpunt: Je kunt niet lekker lui blijven zitten en lullen. Bestellen aan de bar is het devies. Net iets ongemakkelijker wanneer je bijvoorbeeld een zakenlunch hebt. Maar gelukkig is hetgeen dat je besteld sowieso goed.

Local Coffee Amsterdam

De koffie’s zijn heel prima, maar waar ik vooral erg blij van werd, waren de lunchgerechten. Die zijn namelijk niet moeilijk (helemaal niet zelfs. Denk: Kip avocado, Roerei, Caesar Salad, Caprese Salad etc.) maar wel erg goed én net even anders uitgevoerd. Zo is voor de kip avocado bijvoorbeeld gebruik gemaakt van kippendij, waardoor het extra zacht smaakt. En als je hier een roerei bestelt, wordt dat bereid met truffelparmezaan. En dat is Lekker, met een hoofdletter L.

Local Coffee Amsterdam

Verder valt bij Locals Coffee veel licht binnen, iets wat mijn mood altijd ten goede komt. Je kunt er daarnaast lekker uit het raam kijken en is de sfeer heel erg – tsja, je raadt het al – lokaal. Echt een lekker buurt-café waar iedereen een beetje in en uit waait. De moeite waard dus om ook eens binnen te waaien. En vergeet voordat je weer naar buiten stapt vooral niet om die mega lekkere lunchkaart uit te proberen én een fotootje te maken van die waanzinnige illustratiewand.

Local Coffee Amsterdam