Hotspot: Little V – Alsof je eeeeven in Viëtnam bent!

Little V - Rotterdam

Als je de kaart van Little V in Rotterdam ziet, wil je per direct alles bestellen. En dat is een goed idee. Ze kunnen hier namelijk koken. Wanneer je binnenkomt bij Little V, is dat eigenlijk in één oogopslag duidelijk, want: Het overgrote deel van de gasten in dit restaurant is Aziatisch. Ik heb echter niet de complete kaart geprobeerd (te weinig tijd, te weinig geld, te weinig ruimte in m’n maag), maar vertel je wel heel graag meer over mijn Little V Experience! 

Little V - Rotterdam

Wanneer je bij Little V binnenstapt, worden er eigenlijk meteen al punten gescoord. Niet alleen vanwege de vele Aziatische bezoekers. Maar vooral ook vanwege de aankleding van deze zaak. Niks hipster gedoe. Nee, hier wil men je écht even dat Vietnamese gevoel geven. En dus zien we houten deuren, oude kozijnen, lantaarns en een gigantische boom te midden van een tafel.

Little V - Rotterdam

Thee wordt hier uit een gigantische, traditionele theepot geschonken en eten doe je uiteraard met stokjes. Tegen de muur staan de flessen vol vissaus vast voor je klaar en van het servies tot aan de oude houten tafels; alles voelt hier authentiek aan.

Little V - Rotterdam

En dan het eten zelf… Wij gingen voor de Bun Chay en de Dui Ga Nuong. Vraag me niet dat hardop uit te spreken, want dat gaat gegarandeerd mis. Maar ik kan het wel even ‘ver-Nederlandsen’: De Bun Chay bestond uit vermicelli, loempia’s, groenten, kruiden en vissaus. De Dui Ga Nuong bestond uit noodles en gegrilde kip. En vooral die kip! Mensen, kinderen. Malser dan mals en dan ook nog eens op smaak. Kijk, daar word ik blij van.

Little V - Rotterdam

De loempia’s waren knapperig, de noodles en vermicelli hadden precies die lekkere bite. En de vissaus maakte in beide gevallen de gerechten helemaal af.

Little V - Rotterdam

Oh ja, ook tijdens een plaspauze wordt je bij Little V ge-entertained. Door bovenstaand gezellige neon-licht om precies te zijn. Vind ik grappig! Mijn conclusie: Een fijne tent dat Little V. Kun je gerust even een bezoekje aan brengen, de volgende keer dat je in Rotterdam bent!