Hotspot: La Rive – Haute cuisine in het Amstel hotel

Hotspot: Amstel Hotel La Rive

Niet dat ik er dagelijks kom, maar elke keer áls ik er ben, voel ik me in het Amstel hotel toch een beetje een prinses. Die plafonds, de kroonluchter, de trappen: wow! Zelfs de toiletten (want dat noem je op een plek als deze natuurlijk geen wc’s) zijn adembenemend mooi. Waar ik voorheen nog nooit geweest was, was la Rive; het restaurant van het Amstel Hotel waar ze met overtuiging 1 Michelin Ster koken. 

Hotspot: La Rive - Amstel Hotel

Nou, je raadt het al… Laatst ben ik daar dus voor het eerst aangeschoven. Bij binnenkomst was ik wat verbaasd want het restaurant oogt eigenlijk vrij ouderwets. Het tapijt is verjaart, de lampen aan de muur kun je niet eens vintage noemen en ook de rest van het meubilair leent zich niet bepaald materiaal om een interieurblog over te schrijven… Vind ik dan. Maar tegelijkertijd heeft het wel wat. Want: geen pretentieuze tent, maar echt een restaurant waar het draait om service en waanzinnig lekker koken! 

Hotspot: La Rive - Amstel Hotel

Want die laatste twee elementen, die waren zeker in orde! Wow. Wat een klasse. Het is lang geleden dat ik zo goed gegeten heb. Het begint bij de amuses die meer dan gewoon een aardigheid van het huis zijn, maar echt kleine smaakbommetjes waar je smaakpapillen goed wakker van worden, klaar voor het ‘echte’ werk. Wat ze allemaal serveerden? Onder andere hartige mini-magnums en gefrituurde tomaat. Bizar goed! 

Hotspot: Amstel Hotel La Rive

Maar ook het menu mag er zijn. Want bij La Rive kun je kiezen uit twee menu’s (gauche en droit). Met een vriendelijke glimlach wat gerechten van het ene naar het andere menu verplaatsen mag, maar is eigenlijk niet de bedoeling. Ik deed dat toch. Want zwezerik, daar ben ik niet zo dol op. Ik koos voor menu ‘gauche’ en voegde daar van droit de inktvis aan toe. Goede keuze! Dit was namelijk een van de meest verrassende gerechten. Maar ook de tonijn die bijna leek te smelten op je tong en de coquilles die perfect goed zacht waren, waren een hit. De zalm die we bij de asperges geserveerd kregen was heerlijk op smaak gebracht en viel bijna uit elkaar als je je vork er in zette. Tot slot was de lam heerlijk mals.

Hotspot: La Rive - Amstel Hotel

En het dessert? Daar werd (zoals het in een sterrentent natuurlijk ook wel een beetje hoort) een klein kunstwerkje van gemaakt. Tel daar een mooi passend wijnarrangement en bediening met humor bij op en een succesvolle avond is een feit!