Hotspot: Idéfix – Koffie en goede ideeën

Idéfix Amsterdam

Op zoek naar een lekkere plek waar je kunt staren over de Amsterdamse grachten, een goede kop koffie kunt drinken en maximaal kan genieten van stilte midden in de stad? Ga. Naar. Idéfix. Idéfix zit aan de Bloemgracht in Amsterdam en van maandag tot en met vrijdag kun je hier je dagelijkse cafeïne shot halen. Deze plek is super veelzijdig want er zijn ook lezingen en workshops enzo. Plus je kunt er een werkplek huren. Maar je mag dus ook gewoon even langskomen voor een bakkie en een plak bananenbrood. En dat is wat ik de komende tijd zeker zo nu en dan ga doen! 

Idéfix Amsterdam

Het idee achter Idéfix? Het is een thuis voor ideeën. Een plek om je door de geur van warme koffie te laten inspireren. Een plek om je volledig vrij te voelen en je plannen de vrije loop te laten. Het is bij Idéfix op wat fijne piano- of jazzmuziek na dan ook doodstil. Hier een middagje je laptop openklappen, is een goed plan.

Idéfix Amsterdam

De koffie bij Idéfix is van Bocca en je kunt er bananenbrood plus een goed assorti tosti’s bestellen. Die tosti’s moet ik nog proberen. Maar over de koffie kan ik met een gerust hart zeggen: Daarvan bestel je waarschijnlijk binnen no time een tweede kop, want: lekker. Bovendien is een goede cappuccino de perfecte combinatie met het zoete, maar niet te zoete bananenbrood wat bij Idéfix geserveerd wordt.

Idéfix Amsterdam

Het interieur helpt lekker mee aan dat lege hoofd en die creatieve vibe die ze bij Idéfix zo stimuleren. Het geheel is namelijk strak en clean, maar prikkelt tegelijkertijd precies voldoende om de dingen net eens eventjes wat anders te bekijken. De okergele stoelen combineren bijvoorbeeld heel lekker met de diepblauwe exemplaren en de bar is super speels door een combinatie van verschillende soorten en kleuren hout. Resultaat? Een prachtig ingericht koffie café.

Idéfix Amsterdam

De heerlijk grote Monstera plant in de hoek, het strakke ideeënkabinet en een heel, heel fijn uitzicht over de Bloemgracht, helpen ook stuk voor stuk mee aan de vorming van een super, mega, belachelijk fijne werkplek! Kop koffie erbij en neerpennen maar, die briljante plannen van je. Bij Idéfix worden dromen geboren. En doelen behaald. Dat weet ik zeker.

Idéfix Amsterdam