Hotspot: HOUSE BAR Amsterdam

Een te gek hoekje in de House Bar van het Kimpton De Witt

Het is koud en nat dezer dagen (ja, dezer dagen ja) en dus hebben we behoefte aan warme fijne plekken om te schuilen. Voor de kou, voor de regen, voor de ongezelligheid. Drank helpt doorgaans goed bij troost, zachte stoffen en vriendelijke bartenders ook. En dus zitten we goed bij House Bar aan de Nieuwezijds Voorburgwal nummer 5. 

House Bar Amsterdam

Deze plek is oldskool chique ten voeten uit. Veel velvet, veel goud, zware gordijnen, oude lampenkappen en luxe cocktails. Tegen het plafond vind je een vogelbehang waar ik persoonlijk fan met de hoofdletter F van ben en de mozaïektegels in de ‘serre’ zijn ook te gek.

House Bar Amsterdam

De cocktails die ons deze avond werden gepresenteerd waren verdeeld over de 4 windstreken van Amsterdam: Noord, Oost, Zuid en West. Elke cocktail had een geheel eigen karakter dus. Persoonlijk vond ik Oost en Noord het meest bijzonder, maar probeer het vooral ook zelf. Want cocktailsmaken zijn in mijn ervaring nogal persoonlijk. Wat in ieder geval goed is om te weten: Bij House Bar zijn ze niet bang voor uitgesproken smaken. Wil je gember? Krijg je gember. Wil je vermouth? Nou ja, je snapt hem.

House Bar Amsterdam

Van de buitenkant is deze cocktailbar overigens ook een plaatje, so snuggle up. Kruip met je lief in de arm en een cocktail in de hand in één van de knusse House Bar hoekjes en maak er een hele fijne avond van. Lekker warm binnen. Ver weg van de regen. Moet lukken toch?