Hotspot: Gin Neo – Een keuken met rammend veel karakter!

Gin Neo

En toen ontdekte ik één van de meest sympathieke restaurants van Amsterdam. Gin Neo is bijzonder! Het restaurant op de Noorderstraat (niet te verwarren met de Noordermarkt) oogt stoer en ruw, maar tegelijkertijd is de sfeer huiselijk en warm. Drank vloeit er rijkelijk en het eten? Laat ik het zo zeggen: Het is duidelijk merkbaar dat er een chef uit de keuken van de beroemde Sergio Herman achter de pannen staat!  

Gin Neo

De feel van het interieur is heel erg streetwise. Aan de muur vind je rauwe portretten van de helden van Jin, de eigenaar van Gin. En nee, die namen zijn geen toeval. Jin spreek je namelijk uit als Gin, dus om het makkelijker te maken is van Jin Gin gemaakt. Zodat je niet in de war raakt met Gin, zoals Jin vaak ervaart. Snap je het nog?

Gin Neo

Goed terug naar Gin, want dat is dus een bijzonder restaurant. Vind ik. Het is heel puur op elke mogelijke manier. Hoe klef dat ook klinkt. Het interieur is rauw en in your face en het personeel heeft geen zin in toneelstukjes. Nope, ze voeren gewoon lekker losse gesprekken met je en houden daarbij wel van een grap links of rechts. Zelfs van die van mij. Die niet altijd even goed zijn. Maakt hier niks uit. Je kunt bij Gin Neo namelijk gewoon jezelf zijn.

Gin Neo

En dan dus dat eten. Bij Gin zijn ze dol op uitdagingen. Elke ochtend komt de groente vers van het land, belt de chef met vissers om te kijken wat de vangst deze dag is en is er contact met diverse boeren over vlees. ‘Het kan prima zo zijn dat we ‘s ochtends een telefoontje krijgen van de boer met de mededeling dat de oogst door de regenbui die nacht niet zo goed gelukt is, dus dat we het toch ergens anders mee moeten doen’ vertelt Jin. Dag in dag uit wordt er gekeken wat er binnenkomt en daar wordt vervolgens een freakin’ fancy diner van bereid.

Gin Neo

Elke dag een ander menu dus. Creativiteit viert hoogtij. De witte chocolade kerrie bon bon, de zachter dan zachte kabeljauw (serieus, mijn mes viel er gewoon doorheen) en de oesters met gemberschuim; ik was van elk gerecht opnieuw onder de indruk. Het ge-kokerrel tikt het sterrenniveau net wel/net niet aan, maar lekker is het sowieso! De gerechten zijn gedurfd en schuren soms een beetje. En dat pakt in 9 van de 10 gevallen fantastisch uit!

Gin Neo

Dus hop hop, op naar Gin Neo. In de Noorderstraat dus NIET op de Noordermarkt. Dat misverstand vindt blijkbaar nogal eens plaats en help ik graag uit de wereld. Veeg je agenda een avond leeg en ga in dit quirky, super toffe restaurant maar eens lekker lang tafelen. Niks fijners dan dat, toch?