Hotspot: The French Connection – Een wijnarrangement 2.0

The French Connection

Onder de Supperclub vind je sinds kort The French Connection. Nee, niet het modemerk. We hebben het over het restaurant dit keer. En hoewel ik van tevoren heel eerlijk dacht dat ik naar een rottiserie-achtig restaurant zou gaan (komt denk ik door de haan in het logo #tralala), bleek dit een verfijnd gebeuren tot en met te zijn. Erg fijn! En echt heel goed. The French Connection is perfect voor een ongedwongen avond met belachelijk goed eten.  

The French Connection

The French know their wine. Weten we allemaal. En dus moet je bij The French Connection eigenlijk gewoon gaan voor het complete wijnarrangement. Nee, dan ga je niet bepaald nuchter van tafel. Maar ja, dat smaakt wel rete goed. En de wijnkeuzes van deze Sommelier zijn écht van toegevoegde waarde op het eten. Uhh. Dat is toch het hele idee van een wijnarrangement? Klopt. Maar het gebeurt niet vaak zó goed als bij The French Connection. Bestellen dus, dat arrangement.

The French Connection

Ook bij de eerste amuse werden we trouwens aangenaam verrast. De zwarte olijf bleek namelijk geen reguliere zwarte olijf te zijn, maar een deconstructed, reconstructed zwarte olijf. Wattes? Ja, dat dus. Van zwarte olijf hebben ze een soort van nieuwe zwarte olijf gemaakt. En zodra je deze in je mond neemt, spat hij als een bel met zwarte olijfemulsie binnenin uit elkaar. Misschien omschrijf ik het wat wazig, maar een vette ervaring was het zeker. En wat helemaal leuk was, was dat de smaak van het cakeje dat we vervolgens aten er extra goed door tot zijn recht kwam. Slokje bubbels erachteraan en genieten maar!

The French Connection

What’s more? Een salade met paling en geraspte bloemkool, zachter dan zachte eend met een anijskorst en kersensaus en tomaat met mosterd-ijs. Stuk voor stuk verrassender smaken, mooie combinaties en alles in balans. Echt zo leuk!

The French Connection

Tsja. En als de kok dan besluit af te sluiten met een salted caramel desert, voel je je echt zo ontzettend begrepen. Glaasje vermouth erbij, niks meer aan doen. Behalve dan heel voorzichtig naar huis fietsen, want op je recht-fiets-tactieken kun je na een diner + wijnarrangement bij The French Connection niet echt meer vertrouwen…

The French Connection

It’s all possible, so really… It’s up to you. But no matter what you do, make sure you’ll enjoy it! I guess at Robbies, that won’t be a problem…