Hotspot: Foodhallen Rotterdam – Heel erg knap

Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen in Amsterdam kennen we nu al een tijdje. Maar afgelopen week mocht ik ook de spik-splinter-nieuwe Foodhallen in Rotterdam bezoeken. Niet te verwarren met de Markthal overigens. Nope. Dat is een ander concept. De Foodhallen Rotterdam stoelen op hetzelfde idee als de Foodhallen in onze hoofdstad; Je vindt er allerlei kleine foodstands door elkaar in een grote hal. Tussen alle geuren en smaken kun je plaatsnemen om uit verschillende keukens wat lekkers te proeven. Het concept bestaat al even, maar Rotterdam geeft er een verrassend mooie draai aan… 

Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam vind je praktisch naast de Erasmusbrug, aan de Wilhelminakade. In dezelfde straat als het fameuze Hotel New York. Dat is een fijne plek dus. Maar waar ik bij de Rotterdamse hallen met name over te spreken ben, is de stijl. Het design van het hele gebeuren is namelijk waanzinnig mooi. Het is speels en tegelijkertijd super eenvoudig. Maar vooral ook is het op geen enkel moment teveel. De kleurkeuze is origineel terwijl deze ook rust brengt en de bar? De bar is belachelijk fotogeniek.

Foodhallen Rotterdam

Van bao buns tot mosselen en van pinxtos tot cupcakes. Ze koken van alles in de Foodhallen Rotterdam. Het aantal stands mag wat mij betreft overigens best nog wat verder uitgebreid worden, maar ik heb begrepen dat dat op korte termijn ook te gebeuren staat. Bovendien; De stands die er nu al zijn, serveren sowieso divers eten van kwaliteit. En dat vind ik persoonlijk het belangrijkste.

Foodhallen Rotterdam

Mijn favorieten? De tonijn taco van Lima, de kipsate van Indonesia en de burger van Bavette. Nou klinkt dat allemaal in de verste verte vegetarisch dan wel vegan en als ‘steeds-minder-vlees-etend-persoon, vind ik een vegetarische of vegan optie zeker prettig. Maar gelukkig wordt binnenkort Backyard geïntroduceerd in de Rotterdamse Foodhallen, met het oog op een duurzame toekomst. Bij Backyard kun je over een tijdje dan ook genieten van allerlei vegan dan wel vegetarische gerechten. En zo is de cirkel weer rond. Voor elk wat wils.

Foodhallen Rotterdam

Klein verbeterpunt nog: Frisdrank wordt tot nu toe uitgeserveerd in plastic flessen en dat is precies nergens voor nodig. Wat wel heel erg nodig is: Die belachelijk knappe koffiebar waar je direct bij binnenkomst in de Foodhallen Rotterdam tegenaan loopt! Wat een knap ding is dat. Helemaal in lijn met de rest van de Rotterdamse Foodhallen. Én ze schenken heerlijke Vascobello koffie to go. Ik ben fan!

Foodhallen Rotterdam

Oh en wil je het hysterisch laat maken bij de Rotterdamse Foodhallen of zoek je misschien sowieso een logeeradres in de buurt? Klop dan even aan bij de buren. Het creatieve hotel Roommate Bruno is namelijk ook vorige week geopend en heeft dus vast nog wel een spiksplinternieuwe kamer voor je vrij. Maak er een fijn nachtje weg van, zou ik zeggen… Moet met deze combi helemaal lukken!