Hotspot: Floreyn – Gewoon heel erg goed eten. Punt.

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Zo’n tent die nog niet de hele stad ontdekt heeft, dat is altijd lekker. Vind ik dan. Vooral als die tent een heel fijn ongedwongen restaurant blijkt te zijn waar ze een topkaart voeren en alles wat ze op de kaart beloven 100% waarmaken. Waar ik het over heb? Over restaurant Floreyn. Tegenover Izakaya ligt dit fijne etablisement en ze snappen hier 100% wat goed koken betekent…

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Laat ik eerst even kort wat vertellen over het interieur, dat ziet er namelijk heerlijk fris uit. Beetje bistro-achtig maar dan  cleaner en meer van nu. De groene platen tegen het dak representeren de Hollandse weilanden en de gouden streep die door het hele restaurant loopt, over muren, spiegels en weer terug, staat voor het NAP.

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Nu je dit weet en je de naam van dit restaurant kent, zal het je vast niet verrassen dat ze bij Floreyn Nederlandse gerechten koken met een moderne twist. Nu heb ik dat verhaal over oudhollands in een nieuw jasje wel vaker gehoord en dat pakt heus niet altijd even lekker uit. Maar bij Floreyn wel! Daar staan vakmannen in de keuken, dat proef je meteen!

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Ik heb dit fijne restaurant alleen nog maar voor de lunch bezocht maar ga binnenkort zeker terug voor diner. Want man, wat was dit goed. Van kalfsgehaktballen met zoetzure bloemkool (Serieus? Ja, serieus ja!) tot de gepocheerde eieren; Je merkt bij alles dat er een stapje extra gezet wordt. Men houdt hier niet van doorsnee.

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Mijn absolute favoriet waren de eitjes op 65graden gekookt. In een soort van ovenschaaltje wordt dit gerecht met wat huisgemaakt zuurdesembrood on the side opgediend. En in dat schaaltje gebeurt dus iets heel bijzonders. Je vind er een soort van paddenstoelen pesto, super romige creme fraiche én oudhollandse kaas: Het perfecte gerecht voor een koude wintermiddag.

Lekker lunchen bij Floreyn Amsterdam

Op de avondkaart vind je veel aardse ingrediënten zoals paddenstoelen, schorseneren en knolselderij. Ook als vegetariër kun je bij Floreyn dus prima terecht. Maar ben jij een carnivoor? Dan wordt je met een perfecte Ossenhaas of lekker stuk duif ook op je wenken bediend. Kun je niet kiezen? Een meergangen verrassingsmenu is ook een optie. Ik boek binnenkort een tafeltje om zo’n 5 of 6 gangenmenu inclusief wijn naar binnen te mikken. Kan niet wachten. Als je trouwens slim bent, doe je hetzelfde. Want voor je het weet, zit deze tent avond aan avond tot de nok toe vol…