Hotspot: Floor 17 – Oh what a night

Floor 17

Diner with a view. Dat is nou niet bepaald het unique selling point van Amsterdam. Maarrrr times are slightly changing. Want naast Mr. Porter, biedt ook het fijne Floor 17 in West, te gekke views over onze mooie hoofdstad. En bij die te gekke views, daar houdt Floor 17 zeker niet op…

Floor 17

Bij binnenkomst doet Floor 17 internationaal aan. Een hippe centraal gelegen bar, funky tunes, jonge knappe medewerkers en een balie waar je je moet melden; het echte werk. Een rammend strakke keuken met warmte lampen die op verschillende hoogtes zijn uitgetrokken, maken het plaatje compleet (I really like!). De paarse lichten die je links en rechts in dit restaurant tegenkomt, vind ik persoonlijk iets teveel van het goede. Maar de prachtig uitgestalde wijnen, te gekke keuken en tafel met 180 graden Amsterdam-view, maken dit moeiteloos goed. Bovendien kun je bij Floor 17 rekenen op super lieve bediening mét humor, die niet van poeha houdt. Hoera! ‘Belangrijk gedoe’, daar hebben ze hier een broertje dood aan. En dat is maar goed ook. Daar wordt het namelijk vrijwel nooit leuker van.

Floor 17

We starten het diner met een bijzonder aperitief en het brood dat op tafel komt is heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten. Precies goed dus. We besluiten ons deze avond te laten verrassen door de chef. En man, die opdracht heeft hij goed begrepen. Van de ceviche tot aan de zalm en van de steaktartare tot aan de decomposed appeltaart; het is te gek! Met een moderne twist worden de stuk voor stuk klassieke gerechten smaakvol geserveerd en met name de ceviche zal me nog een flinke tijd op een hele, hele, hele positieve manier bijblijven!

Floor 17

Tot slot wordt er bij Floor 17 heerlijke wijn, passend bij elk gerecht geschonken. En man, wat hebben we daar van genoten. De bediening paste zich deze avond keurig aan onze mate van meligheid aan (En laten we eerlijk zijn; het was ook wat dat betreft een goede avond want de meligheid nam met elk glas wijn toch wel enigszins toe. Hoezee voor alcohol. Thumbs down voor de volgende ochtend) en zo werd de avond absoluut een geslaagd exemplaar. Zin in écht lekker eten, met een view, lieve bediening en vooruit… iets teveel paars licht (Ach, kan jou het schelen), ga dan naar Floor 17! Nu de lente begint te komen, is dit overigens écht, écht, écht een topplan, want dat dakterras… Oh my, daar moeten we het nog maar eens een andere keer over hebben!