Hotspot: Equal Yoga – Zen in de warmte

Equal Yoga

Wow. Ik heb onlangs dus even een nieuwe fijne spot ontdekt. Dit keer geen plek om uren koffie te drinken, een killer lunch te eten of te zien en gezien te worden, maar een plek waar je eens even flink aan jezelf kan werken. In een super mooie minimalistische omgeving. Waar ik het over heb? Equal yoga, een hot yoga school aan de Rozengracht en Linneauskade in Amsterdam. 

Equal Yoga

Bij Equal yoga kun je verschillende soorten lessen volgen op verschillende soorten temperaturen. Van yin yoga tot core power yoga en van barre tot hiphop. Niet alles is yoga dus, wel alles draait om in- en ontspanning én om temperatuur. Want bij Equal yoga is het ‘tandje erbij’. Het is keihard werken voor ‘body and mind’. Dus ben je niet bang voor een uitdaging? Dan moet je deze fijne tent zeker eens bezoeken!

Equal Yoga

Ik persoonlijk ben een beetje allergisch voor een dertien in een dozijn sportschool. Ik weet niet zo goed waar dat door komt, misschien wil ik graag bijzonder zijn of iets anders onbenulligs, maar een sportschool dan wel yogaschool waarin aandacht besteed is aan het interieur, tovert al snel een glimlach op m’n gezicht! Gelukkig zit het met dat interieur bij Equal Yoga wel goed. Alles is strak, minimalistisch en sfeervol. Links en rechts vind je een aanmoedigende tekst, maar niet teveel. Gelukkig. ‘Don’t overdo it’ lijkt het devies. Blijf dichtbij jezelf en rock je work-out vooral op jouw manier.

Equal Yoga

Als ik mijn les Core-Flow (32 graden, full body work-out die je sterker maakt en waarin je werkt aan je balans) binnenloop, straalt de warmte me tegemoet. Lekker! Daar kan een mens namelijk best wat van gebruiken zo midden in februari. De les begint ontspannen en terwijl ik lekker op m’n matje lig, doe ik m’n ogen even dichtdoet en gebruik een flinke dosis fantasie. Zo. Ik ben even op vakantie. Heel even maar want daarna begint de work-out. In de warmte dus.

Equal Yoga

Het voordeel van die warmte? Je mind wordt nog sterker getraind. Je hebt misschien de neiging om op te geven, maar: ‘Het is maar warmte’. Laat het los, geniet van de les en je zult zien dat je ineens een stukje mentale vrijheid creëert. Daarnaast: Door de warmte zijn je spieren soepeler en dus ben jijzelf wat flexibeler. Pas hier overigens wel mee op. Als je te ver gaat, kan je zomaar wat blessures oplopen en dat willen we natuurlijk niet. De warmte is vooral bedoeld om jezelf nog net eventjes iets verder te pushen en geloof me: Of je nou wil of niet, dat lukt! Wanneer de les klaar is, je outfit doorweekt en je spieren moe, is je hoofd een stuk leger dan daarvoor. Zo fijn! Neem een warme douche na afloop en loop vervolgens door die prachtige minimalistische yoga school naar buiten. Adem de frisse lucht in en wees gewoon even heel tevreden met jezelf, je leven en je work-out. Want dat? Dat is het ultieme after-yoga gevoel.