Hotspot: Coffee Sometime – De meest stijlvolle nieuwkomer in Amsterdam

Coffee Sometime

Er is zeker een aantal écht toffe koffietenten in Amsterdam. Zo ben ik bijvoorbeeld groot fan van Lot61, Toki, Boca en Cotton Cake. Maar een écht minimalistisch plekje waar de stijl zo effortless is dat cool een compleet nieuwe betekenis krijgt, dat vond ik nog niet eerder in onze hoofdstad. Lucky me dat ik afgelopen week toevallig voorbij Coffee Sometime fietste…

Coffee sometime

Op de eerste Constantijn Huijgensstraat vind je dit nieuwe koffie café waar je tegelijkertijd rust en inspiratie vindt. De muren zijn off white en de betonvloer lichtgrijs. De stoelen zijn van licht hout en riet en tegen de muur vind je een design marmeren bankje.

Coffee sometime

De tijdschriften die hier klaarliggen, zijn: Kinfolk, Milk en The Gentlewoman. En dat zegt eigenlijk al genoeg. Hier begrijpen ze wat design inhoudt, hier is minder altijd meer.

Coffee sometime

De hele week door kun je hier terecht voor koffie en cake. Maar in het weekend voegt Coffee Sometime nog wat lunchgerechten toe aan de kaart. Ik probeerde deze tomato-parmesan-oatmeal en dat was het meest originele en smaakvolle lunchgerecht dat ik in tijden op heb. Ja, ik ben hysterisch enthousiast over deze spot, dat heb je goed gelezen. But trust me: I mean it!  

Coffee sometime

De mensen zijn vriendelijk, de koffie is sterk (van drie koppen staat een gemiddeld mens hier binnen no time op z’n kop) en als je een plekje voor het raam kiest, kun je lekker kijken hoe heel Amsterdam aan je voorbij raast. Terwijl jij lekker door je cappuccino zit te roeren.

Coffee sometime

Het moge duidelijk zijn: Ik heb een nieuwe favoriet! Nu ben ik super benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik, maar dat hoor ik wel als ik je meet, bij Coffee Sometime. Want als je mij zoekt, ik zit daar.

Coffee Sometime