Hotspot: By Lima – Cuteness overload in Haarlem

By Lima - Haarlem

Zoals je misschien ondertussen wel weet, ben ik gek op fijne lunch spots. En ik heb stiekem een zwak voor the healthy ones. Dat wil niet zeggen dat ik niet onwijs kan genieten van friet met mayo op z’n tijd of een uitsmijter kaas, maar gezond kan echt zó lekker zijn en bovendien voel ik me er doorgaans net iets beter bij, dus kies ik wanneer ik geen kater of extreme cravings heb meestal voor de gezonde optie. Laatst ontdekte ik By Lima in Haarlem en op deze plek snappen ze zeker weten hoe je een gezonde én lekkere lunch kunt bereiden…

By Lima - Haarlem

Ik hoorde via via van dit tentje in het centrum van Haarlem en hoewel de inrichting me iets te zoet is, maakte de chillness van het personeel en de bizar lekkere gerechten dat moeiteloos goed! 

By Lima - Haarlem

Ik ging voor toast met zoete aardappel humus, met avocado en mango ananas salsa. Een typisch gerecht dat bewijst dat vegetarisch of gezond absoluut niet saai hoeft te zijn. Nee, echt! In dit gerecht combineerde de zachte structuur van de avocado perfect met de knapperige korst van het brood en de kruidigheid van de humus ging moeiteloos samen met de zoete salsa waar overigens ook nog een klein pepertje aan was toegevoegd. Echt super lekker! 

By Lima - Haarlem

Ik was op lunch date met Marlieke van Cotton and Cream en zij koos voor de warmgerookte zalm salade met speltcouscous ook een hit als je het mij vraagt. De zalm was mega zacht en de doperwtjes, edemame, hazelnoten, spinazie en munt zorgden voor een lekkere bite en frisse smaken. Er had iiiets meer dressing op gemogen om het geheel net wat meer body te geven, maar met een beetje peper en zout hadden we dat gelukkig zo opgelost. 

By Lima - Haarlem

Als het lekker weer is, kun je bij By Lima trouwens ook heel fijn buiten zitten, bovendien verkopen ze ‘guilt free’ taartjes en kun je er alle cappuccino-varianten bestellen waar je zin in hebt. En die worden dan ook nog eens geschonken in een te cute ouderwets thee-servies. Kortom: de moeite waard om binnenkort eens een bezoekje te brengen. En vergeet dan dus niet die toast met zoete aardappel humus te nemen. Want die is to die for! 

By Lima - Haarlem