Hotspot: Bluespoon – Creatieve gerechten die ook nog eens goed smaken

Bluespoon - Andaz

Bluespoon is het restaurant van het creatieve Andaz Hotel (onderdeel van de Hyatt group). En het Andaz hotel heeft, verspreid over de wereld, meerdere hotels. Elke ‘vestiging’, een ander creatief thema. In New York is het thema bijvoorbeeld muziek. Maar in Amsterdam is het creatieve thema: Video. En dat is tof! Vooral nu er een heus menu op de huidige video-expo geïnspireerd is. Het Bluespoon 4 course video art menu…

Bluespoon - Andaz

Sowieso is het Bluespoon restaurant een mooie plek om wat tijd door te brengen. Of je nou ‘s middags aan de bar wat koffietjes drinkt, op zondag komt brunchen of je dus ‘s avonds laat onderdompelen in culinaire verrassingen. Allemaal fijn.

Bluespoon - Andaz

Bovendien wordt er bij Bluespoon met lokale producten gewerkt, iets wat ik persoonlijk erg waardeer. En ze snappen dus dat eten een vorm van kunst kan zijn. Ook heel fijn. En precies dat laatste laten ze met overtuiging zien in hun nieuwste Video Art menu. Vergeet overigens niet om bij dit fijne art-menu een wijnarrangement te nemen. Want man, daar zitten een paar pareltjes tussen. Zoals deze dessertwijn: De Olivares Dulce Monastrell uit 2016. En ja, als je dat hele wijnarrangement keurig hebt afgerond, ga je licht wankelend naar huis. Maar ja, dan heb je ook echt heel wat waanzinnigs geproefd!

Bluespoon - Andaz

Kies je het Bluespoon Video Art Menu, dan neemt iemand van de bediening je mee langs verschillende video’s. Van rauw tot abstract en van donker tot funky anno nu; Allerlei videokunst-vormen passeren de revue. Dat is mooi om te zien. Maar het mooiste? Zodra je weer aan tafel gaat, herken je diverse vormen, betekenissen en verhalen uit de video’s terug op je bord. Dat prikkelt de zintuigen en zorgt bovendien voor gespreksstof. Leuk, leuk, leuk!

Wij hadden op deze bijzondere avond het geluk om naast het art-menu ook nog enkele gerechten van de reguliere kaart te mogen proeven. En daar zaten eveneens een aantal feestnummers tussen. Mijn favorieten? De groene gazpacho, de coquilles, groene asperges én de gnocci. Mensen kinderen! Ik vind het vrij knap dat je iemand die niet van gnocci houdt, dusdanig kan laten genieten van een bordje aardappel-pasta, dat ze het vanaf nu liefst iedere dag zou ontbijten. Klinkt overdreven? Er is toch echt geen woord aan gelogen. De gnocci is wat mij betreft een hit! Oh ja en het dessert maken, dat hebben ze hier ook onder de knie. Dus of je nou een sweettooth bent of niet een dessert bij Bluespoon mag je eigenlijk niet overslaan. Nog geen plannen voor dit weekend? Bij Bluespoon kun je rekenen op een bijzondere avond…