Hotspot: Bar Mimi – Een ‘gewoon’ café met bizar fijne keuken.

Bar Mimi Amsterdam

Soms is geluk heel eenvoudig. Een terras in de zon, bier voor je neus en vooruit, nu we toch bezig zijn, zet er ook meteen maar een fijn bord eten naast. Misschien wat Franse muziek op de achtergrond en ingetogen, maar vriendelijke bediening? Dat maakt je middag dan wel avond best redelijk compleet, toch? Bij Bar Mimi op de Potgieterstraat is dit alles gegarandeerd aanwezig. En dus is het zaak dat jij zo snel mogelijk op je fiets springt en die kant op cruised…

Bar Mimi Amsterdam

Bar Mimi doet niet haar best de tofste hotspot in town te zijn. Hier geen Farrow en Ball kleuren op de muur, Marrokaanse tegels op de vloer of velvet bankjes aan marmeren tafels. Neen. Mimi is ‘gewoon’ zichzelf. En dat betekent: Stijlvol met een knipoog. Eerder te weinig dan teveel. Maar uiteindelijk toch precies genoeg. Bij Mimi hebben ze namelijk heus wel een velvet stoel, in hip okergeel. Maar dat is dus per ongeluk.

Bar Mimi Amsterdam

Wat niet per ongeluk is? De kitch-hond op de bar, de truttige plafondlamp die de show steelt, de gouden spiegels, de gekke beeldjes en de vrolijk gebloemde kopjes, schotels en borden. Wat ook niet per ongeluk is? De wijnen die geschonken worden. Want daarvoor is Team Mimi, nog voor de kroeg geopend werd, hoogst persoonlijk naar Parijs afgereisd.

Bar Mimi Amsterdam

De ene keer word je bij Bar Mimi getrakteerd op oesters, de andere keer op bitterballen. Op vrijdag stap je er binnen en tref je een in kaarslicht gehuld bruin café aan. Ga je de week erna op zaterdag? Sta je ineens midden in de maandelijkse silent disco. Ik zei het al: Mimi is ‘gewoon’ zichzelf. En zijzelf heeft vele gezichten.

Bar Mimi Amsterdam

Een nieuw element bij Mimi? De kaart. Althans, er was al een kaart. Maar die is vernieuwd met de komst van de nieuwe chef. Een chef die originele, creatieve en onwijs smakelijke gerechten kookt! Grotendeels vegetarisch of vegan. En dat is leuk. En lekker. Vooral dat laatste.

Bar Mimi Amsterdam

Mijn persoonlijke favoriet? De pita falafel met tahini en zoete aardappel houmous! Al moet ik zeggen dat Mimi’s buns eigenlijk ook belachelijk goed smaken. En van een schaal nacho’s bij Mimi is nog nooit iemand slechter geworden. Al moet je je wel even bedenken of je de fabuleuze doch vrij sterke bijbehorende knoflooksaus een sociale keuze vindt. Maar dat is aan jou.

Bar Mimi Amsterdam

Het oh zo fijne café bestaat aanstaande zaterdag 1 jaar en ga er maar vanuit dat dat goed gevierd wordt. Hun tweede mooie zomer staat voor de deur. En als ik jou was, zou ik binnenkort gewoon eens aanschuiven op dat zonnige terras. Dan wordt het vast een hele fijne middag. Hieperdepiep? Hoera!