Hotspot: Atelier, ijsjes en een chille vibe

Hotspot: Atelier Amsterdam

Een tijdje terug mocht ik ijs komen proeven. Koupe ijs om precies te zijn. Bij Atelier Amsterdam. Een spot waar ik, eerlijk is eerlijk, nog nooit van gehoord had. Maar wat ben ik blij dat ik hem ontdekt heb, want hier kunnen ze A. koken en B. hangt een mega fijne sfeer. Schijnt de zon, wil je buiten lunchen? Of heb je zin in eens wat anders voor het zaterdagavond diner? Ga naar Atelier!

Hotspot: Atelier Amsterdam

Waarom deze plek zo fijn is? Omdat er een losse sfeer hangt, de inrichting heel tof en toch effortless is, je je even echt buiten de stad waant én de keuken top is. Vroeger was Atelier een wasstraat en laat ik even heel eerlijk zijn: Ik ben dol op wasstraten (in je auto zitten, terwijl deze gewassen wordt, is toch serieus het chillste wat er is?). Maar ik vind het geen seconde erg dat deze spot is omgebouwd want Atelier rockt!

Hotspot: Atelier Amsterdam

Bij Atelier Amsterdam geven ze klassieke gerechten een originele twist. En ok, nou is aan dat idee op zich dan juist weer niet zoveel origineels, want dat zien we in menig keuken anno 2017 gebeuren, maar toch weet Atelier met haar smaken te verrassen.

Hotspot: Atelier Amsterdam

Ceasarsalad waar ansjovis creme en quinoa bij komt kijken, steak tartar met parelgort en gerookte eidooier en paella met dorade. Het zijn slecht een paar voorbeelden van de twist die aan de klassiekers werd gegeven. Ik moet nog een keer terug om ze zelf te proeven, maar de borden die ik voorbij zag komen, zagen er in ieder geval waanzinnig goed uit.

Hotspot: Atelier Amsterdam

Ik was er zoals ik al even zei vooral om het ijs te proeven. En de delicatesse was verwerkt in een ongebakken cheesecake; een regelrechte hit die me mega benieuwd maakt naar de rest van de kaart.

Hotspot: Atelier Amsterdam

Ik ga dus snel nog eens terug. Want zowel die ceasar salade, steak tartaar als paella móet ik nog een keer proberen! En ik raad jou zeker aan om hetzelfde te doen…