Hotspot: Arket – Hip, duurzaam en fijn!

Arkett

Kijk, bij de H&M kun je kekke items shoppen. Lijkt me duidelijk. Maar echt lekker duurzaam, als in: Milieu dan wel mensch-vriendelijk is het natuurlijk niet. Nu is het niet zo dat ik hier de heilige Harry uit ga hangen, ben maar niet bang. Maar heel eerlijk: Naarmate ik meer en meer een golden oldie word, merk ik dat ik me wel steeds meer met de spreekwoordelijke ‘footprint’ die ik op onze planeet straks achterlaat, bezighoudt. En daarom word ik mega blij van nieuwe plekken als Arket. Arket is namelijk de jongste telg binnen de H&M group. Het doet dienst als een soort van duurzaam paard voor de verder nog niet zo mega-duurzame H&M wagen (al doen ze heus hun best en een goede eerste stap in de juiste richting, maar dat terzijde). Bij Arket is 60% van de kledingcollectie gemaakt van duurzame materialen, sowieso zijn alle items ontworpen om lang mee te gaan en dan is er nog dat fijne, fijne café…

Arket

De winkel op zich is al een bron van inspiratie. Loop er eens een keer doorheen. Want of je nou houdt van minimalistische kleding (het type wat je met name bij Arket ziet hangen) of niet, over deze winkel is nagedacht. Dat voel je, dat zie je, dat ervaar je en dat is tof. Maar naast de winkel indrukwekkend is, word ik persoonlijk vooral mega blij van het bijbehorende café. In het café van Arket waan je je namelijk heel even in Scandinavië. Alles is clean en toch sfeervol. De mensen achter de counter zijn vriendelijk, maar ingetogen én je kunt er naar hartelust kaneelbroodjes eten.

Arket

Het complete menu is vegetarisch én verrassend goed. Van de geitenkaas salade tot smörrebröd met humus en avocado; de gerechten bevatten stuk voor stuk verrassend veel smaak. Zo is de geitenkaas bijvoorbeeld mega romig en de humus ongelooflijk zacht en smeuïg. De koffie smaakt bij Arket trouwens ook zeer, zeer prima. En bestel je je koffie to go, dan wordt ie – uiteraard – in een stijlvolle to go cup uitgeschonken!

Arkett

Ook fijn: Je kunt bij Arket lekker bij het raam zitten en mensen kijken, terwijl je aan je koffie nipt óf je kunt gewoon lekker op een van de banken neerstrijken en door de waanzinnig mooie boeken en tijdschriften bladeren, die je over het café verspreid vindt. Laptop openklappen en even flink gas geven terwijl je van het vegetarische menu of de latte art geniet? Ook een optie! It’s all good. Neem de tijd, kom met honger en geniet!

Arkett