Equal Yoga – Flow with the beat

Equal yoga, die nieuwe yogastudio op de Rozengracht, ik schreef er eerder al eens over. In deze moderne, strakke en stoere studio kun je terecht voor yoga. In de warmte welteverstaan. En dat is fijn. Ik moet er wel eerlijk bij vertellen dat ik, voordat ik kennis maakte met Equal Yoga, altijd een beetje sceptisch was over yoga + warmte. Maar inmiddels ben ik om. De warmte in de zalen van Equal voelt namelijk eerder als een zonnige middag dan als een benauwde sauna (datgeen wat ik in gedachten had). En op een zonnige middag, volg ik graag een lesje yoga. Pas de problemme. Dit keer werd ik door Equal yoga uitgenodigd om een les ‘flow with the beat’ aka yoga op hip-hop muziek te volgen. Opnieuw was ik sceptisch, want ik ben yoga gewend met fluitende vogels, kabbelende beekjes en chantende monniken op de achtergrond. Maar ach, yoga gaat ook over een ‘open mind’ en dus dacht ik uiteindelijk: Kom maar door met die beats. Proberen kan nooit kwaad…

Equal Yoga

De les die ik volgde werd gegeven door Flean, een onwijs stoere chick, die voordat ze aan yoga begon belachelijk goed was in martial arts en boksen. Ze probeerde een paar lessen Bikram Yoga, maar werd uiteindelijk verliefd op Hot Yoga. En mensen, kinderen, alleen al naar haar persoonlijke kracht kijken, is inspirerend. Ze doet de oefeningen voor op een niveau waar je duizelig van wordt. Mega indrukwekkend! En ondertussen probeer je haar na te doen en faal je uiteraard jammerlijk. Maarrrr dat maakt dus niet uit. Want daar gaat yoga niet om (moet ik nog heel vaak tegen mezelf zeggen). Als je de flow ook maar een beetje voelt, ben je al een heel eind. 

Equal Yoga

De grap? Wanneer je lekker je vinyasa’s doet en van up-dog naar down-dog beweegt terwijl Beyonce, Rihanna of Michael Jackson door de speakers vlamt, is die flow verrassend snel gevonden. Halleluja. ‘Flow with the beat yoga’ is een totaal andere ervaring dan reguliere yoga, maar wel echt heel lekker. Bovendien is het tijdens de ‘Flow with the beat les’ donker, waardoor het nog niet iets makkelijker is om dicht bij jezelf te blijven. Heel fijn vind ik dat tijdens een yogales.

Na afloop van de les liep ik naar buiten met dat typische yoga-gevoel: Mega uitgerust na een uur lang inspanning. Heer-lijk. Dus gewoon een keer proberen zo’n flow + beat les. Zoekt uw flow en gij zult vinden. Echt hoor, voor je het weet ben je ‘Crazy in love’ op ‘Flow with the beat’. Daar zorgen Beyonce en consorten namelijk wel voor.