Hotspot: Bluespoon Bar – Dé plek voor rammend goede cocktails…

Cocktails bij het Andaz

Of ik cocktails wilde komen proeven? Uhm. Nee. Liever niet. Oh nee, wacht. Ja, heel graag! Waar ik bij aankomst bij de Andaz Bluespoon Bar misschien nog een beetje rekende op een standaard mojito en strawberry daquiri werd ik binnen no time omvergeblazen door cocktails met namen als: Willem’s Bluespoon, El Greengo, Gimlette Odyssey en Mrs Bluespoon Blossom in the snow. Even andere koek dus. Of ja, andere cocktail. Anyhow, het werd een super fijne avond… 

Cocktails bij het Andaz

Aan tafel werden dingen in de fik gestoken, bij sommige cocktails kregen we bijpassende bites die de smaak van de vloeibare creativiteit nog eens verhoogden en per cocktail werd ons uitgebreid verteld over het hoe, wat, waarom en wanneer van de cocktail, wat maakte dat de drankjes nog eens extra lekker smaakten. Want laten we eerlijk zijn: Een beetje extra beleving komt de avond altijd ten goede.

Cocktails bij het Andaz

Oh ja, en er was ook nog een kaasplank. Geen bescheiden geval zeg maar. Ennnnn er waren frikandellen speciaal. Say what? Juist. Een cocktailbar naar mijn hart dus die Bluespoon Bar in het Andaz.

Cocktails bij het Andaz

Mijn favoriete drankjes deze avond? Op 1 El Greengo. Dit is een avocado cocktail en elke avo-fan (I know you’re out there) moet gewoon voor deze heerlijkheid gaan. Nope, dit onderdeel is niet facultatief. De stukjes avocado on the side maken de cocktail ervaring helemaal af. Echt te gek. Op 2: De op Pornstar Martini geïnspireerde vriend. De naam is iets met ‘naked’. En je mag hem niet missen. Oprechte excuses trouwens dat ik de naam niet gewoon letterlijk heb opgeschreven. Maar iets met heel veel cocktails.

Cocktails bij het Andaz

Verder? Leuk barpersoneel. Maar echt. Heel open en ontspannen en niet zo belangrijk ‘kijk-mij-eens-in-een-hippe-hotelbar-werken-achtig’. En dat vind ik fijn. Jij denk ik ook. Tot slot: Bij de Bluespoon Bar in het Andaz worden geen ingrediënten verspild. Elk onderdeel van het fruit, de groente of de kruiden wordt in de cocktails verwerkt. Zo gaan ze bij Bluespoon bewust om met voedselverspilling. Hatsa! Bewust cocktails drinken is vanaf nu dus een ding. En dat voelt goed, plus smaakt naar meer…