Travel: Koh Samui – Vijf fijne tips!

Koh Samui

Of ik mee naar Koh Samui wilde… Uh. You bet I want that! Ik had Thailand nog nooit bezocht, maar was er absoluut klaar voor om dat wel te gaan doen! Dus inpakken die koffer en op naar het prachtige Azië, dacht ik zo. Mijn schoonpapa had een prach-tig huis gehuurd en daar mocht ik dus een weekje in de warme zon vertoeven. Ondertussen uiteraard een beetje het eiland verkend en de fijnste tips deel ik uiteraard maar wat graag met je. Ben je er klaar voor? Komt ie…  

Koh Samui
  1. Baracuda

Mijn favoriete restaurant deze trip was absoluut Baracuda! Een strak en fris ingericht restaurant waar eigenlijk alles wat op de kaart staat bizar lekker is. Maar echt! Terwijl aan de ene kant van de tafel mensen in extase waren over de foie gras, zaten aan de andere kant van de tafel mensen te juichen omdat de tortellini belachelijk goed was. Ikzelf werd oprecht gelukkig van de spiced crab rolls. Maar man, man, man, laat ik ook vooral de seared tuna niet vergeten! Ik zou in dit restaurant gewoon drie dagen reserveren als ik jou was!

Sala Samui

2. Sala Samui

En de prijs voor tofste restaurant aan het strand gaat naar… Sala Samui! Niet alleen leuk om ‘s avonds een hapje te gaan eten, maar ook voor lunch te gek! Kun je namelijk meteen even een plons nemen in het waanzinnig mooie zwembad. De strandbedjes zijn alleen voor hotelgasten. Maar ach, je kunt altijd vragen of je misschien eventjes gebruik mag maken van die heerlijke luxe! Ga je hier ‘s avonds eten, bestel dan vooral de softshell crab, een gele curry of de tonijn. Eet smakelijk!

Sala Samui

3. Fisherman’s Village

Restaurant Baracuda ligt helemaal aan het einde van Fisherman’s Village en voordat je dit óf één van de andere fijne restaurants in The Village bezoekt, moet je echt even een wandeling door dit mini dorpje maken. Wat je er vindt? Wat niet? Is een betere vraag. Van lichtgevende Frozen gadgets tot neppe Chanel-tassen en van crepes met chocola tot typisch Thais streetfood. Maar verder dan dat kijken is het beste idee, want in de daadwerkelijke winkeltjes (die soms wat achter alle kraampjes verstopt zitten) vind je, als je goed zoekt, super toffe jurkjes, tassen, sieraden en woonaccessoires. Met betrekking tot die laatste is er een hoog Anna & Nina gehalte te vinden, maar dan… Voor een tiende van de prijs. Hoe-ra! Inslaan dus.

Koh Samui

4. Chaweng Beach

Op dit strand moet je ‘s avonds zijn voor een bizarre vuurshow (Oh’s en ah’s gegarandeerd) en een roze bucket met veel te sterke drank (Wees daar voorzichtig mee. Ik herhaal: Wees daar voorzichtig mee. Tralalaa). Als je dan toch naar Koh Samui gaat, moet je deze waanzin zeker een avondje meegemaakt hebben vind ik, maar het fijnst is dit strand toch wel overdag. Echter dan juist niet op de plek van de clubs maar helemaal in het puntje. Als je met je gezicht naar de zee staat zover mogelijk naar links lopen. Precies op die plek (in de buurt van Dara Serene restaurant) vind je namelijk een heleboel meer rust dan op het drukke stuk en dat is fijn! Bovendien is het hier net iets kneuteriger, dus gezelliger. Vind ik dan. De ligbedjes kun je bijna in het water zetten, want dat loopt super geleidelijk af. En op de plastic stoeltjes van deze strandtenten, blijkt het ineens verrassend lekker eten. Oh en ook erg grappig: Één van de strandtenten draait al je guilty-pleasures vol overgave achter elkaar. Zonder pardon! Ik heb er van genoten.

Koh Samui

5. Shop op het strand

Vooral als je op Chaweng ligt! Gebreide bikini’s heerlijke Ibiza-achtige jurkjes. Alles komt voorbij. En ja, dat is heel toeristisch, maar stiekem ook erg lekker. Toch?

Koh Samui