Travel: Thailand – Heeeerlijk niks doen op Koh Yao Yai

Koh Yao Yai

Zin om even heeeeelemaal niks te doen? Ik ben er niet mega goed in, maar elke vakantie wil ik toch echt een paar dagen even knetterhard chillen en geen gedoe. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dat toch wel goed voor eens mens. Gewoon even liggen en maximaal ontspannen. Er zijn in Thailand heel veel plekken waar dat goed kan. Absoluut! Maar het Santhiya Resort op Koh Yao Yai (dat we eigenlijk in eerste instantie vooral kozen omdat het zo gezellig klinkt) is denk ik toch wel één van de beste chill-spots ter wereld. Hier hoef je echt nérgens over na te denken. Je moet hooguit af en toe je portemonnee trekken. Tsja. Dat is helaas niet ongewoon in een chique resort als dit. 

Koh Yao Yai

Het duurt even voordat je er bent. Maar eenmaal arrived? Dan moet je het met me eens zijn: Oh boy, dit eiland is mooi! Alhoewel, ik heb zeker niet het hele eiland gezien. We zijn na de transfer van haven naar hotel namelijk vooral in ons mega, über, super relaxte resort gebleven. En ik kan heel eerlijk zijn: Daar heb ik geen greintje spijt van. Het Santhiya Resort is namelijk he-le-maal te gek.

Koh Yao Yai

Het is eco friendly, je kunt er yoga doen, maar bijvoorbeeld ook Thai Kickboksing. Bijna alles in dit resort is van hout gemaakt en dat is práchtig. Je vindt elke dag een local snack als cadeautje op je hotelkamer, op het balkon staat een bad!! En let me tell you: In bad gaan terwijl de zon ondergaat, midden in de jungle is één van de meest bijzondere ervaringen ooit.

Koh Yao Yai

De spa van dit resort is bril-jant; hier schrijven ze het woord zen met niet één maar drie hoofdletters en in alledrie de Santhiya restaurants kun je heerlijk eten. In het zwembad vind je houten bootjes die als zonnebedjes fungeren en via het strand kun je richting de ‘bewoonde wereld’ lopen. Wat super leuk is, want daardoor ontsnap je eventjes aan het perfecte resort leventje en is de kneuterigheid van het echte Thaise leven extra speciaal.

Koh Yao Yai

Vanuit dit resort kun je op verschillende excursies, je kunt er kajakken, stand-up paddlen en… Nou ja, gewoon zwemmen, lezen, liggen en niks doen, is natuurlijk ook een optie. Pick your favorite. Ik weet zeker dat je het hier heerlijk hebt!

Koh Yao Yai