Travel: Sinople, de tofste spot van heel Parijs

Hotspot Restaurant Sinople Parijs

De tofste plek van heel Parijs? Dat is nogal een statement. Jup. Klopt. En ik maak hem graag. Want niet eerder zag ik in Parijs een concept dat design wise aan alle kanten zo goed klopt als dit. Boulangeries en schattige tentjes had ik in Parijs al vrij veel gespot. Maar deze hotspot is echt hotter dan hot. Al komt dat misschien ook wel een beetje doordat bij Sinople de tropische planten op de juiste temperatuur moeten blijven… 

Hotspot Restaurant Sinople Parijs

Tropische planten? Jazeker. Bij Sinople eet je namelijk tussen een goede verzameling tropische planten. En dat eten smaakt goed! ‘Bon appetit’ mag je hier gerust overslaan want de gerechten zijn minstens net zo origineel als de plek waar het geserveerd wordt en smaken net zo lekker als het interieur mooi is. En dat wil wat zeggen!

Hotspot Restaurant Sinople Parijs

Wat ik at bij Sinople? Het oeuf parfait. En perfect was het. Nooit eerder at ik een ei op deze wijze bereid (gepocheerd met een crème van bonen, daarbij jonge komkommers, wortel, ui en verse kruiden).

Hotspot Restaurant Sinople Parijs

Maar dit is duidelijk een statement dish. Eentje in de categorie: kijk eens hoe goed wij kunnen koken. Statement gemaakt! Dus ik ben overtuigd en ga graag een keertje terug voor een uitgebreid diner. Want meer van dit lijkt me een puik plan. Dus tegen dit restaurant en aan de stad der liefde: geen ‘au revoir’, maar ‘a bientôt’! Klinkt stukken beter, toch?

Hotspot Restaurant Sinople Parijs
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *