Travel: Kong in Parijs – Uitzicht, sfeer en bizar lekkere wijn

Travel - Parijs - Hotspot - Kong

Als ik op een stedentrip ga, wil ik, vooral als ik samen met Mr. lovahlovah ben, heeeeel mooi uit eten. En daarmee bedoel ik: een keuken die het haute-cuisine-leven echt begrepen heeft of een bizar toffe tent in de categorie het-oog-wil-ook-wat. Liefst natuurlijk allebei, want the best of both worlds doesn’t only sound good, it feels that way too. Maar van één van beiden word ik vaak ook al erg blij. Kong in Parijs scoorde van de twee punten anderhalf…

Travel- Hotspot - Parijs - Kong

Na een fanatiek potje googl’en vond ik dit restaurant dat tegenover pont Neuf ligt. Mooie plek en dito uitstraling als ik de website mocht geloven. Want dat glazen dak op de bovenste verdieping van het gebouw zag er best heel indrukwekkend uit.

Parijs - Kong - Hotspot - Restaurant

Bij binnenkomst bleek dit nog eens extra mooi. We hadden namelijk om 21u gereserveerd en dan is zo’n plek dus nog drie keer zo magisch, want: lichtjes. En ook leuk: uitzicht op het hoofdkantoor van Louis Vuitton. Bonjour Paris! Het eten was prima! Verwacht geen magie, maar wel goede voorgerechten (wij hadden een Aziatische tasting plate van tevoren en die was lekker!) en degelijk bereidde hoofdgerechten. Oh en als je iets wel sublieme wil proeven bij Kong, probeer dan vooral de Chablis uit 2011 (Laroche)! Aan de prijs maar het absoluut waard.

Parijs - Kong - Hotspot - Restaurant

Na het eten nog geen zin om naar huis te gaan? Geniet dan een verdieping lager van fijne cocktails. En vergeet niet om de avond af te sluiten met een wandeling tres romantique over Pont Neuf. Is fijn hoor! 

Foto credits: Kong.fr & Sulia.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *