Travel: Ellsworth – Chique en toch nonchalant dineren in Parijs

Hotspot: Elsworth Parijs

Op z’n Parijs uit eten. Dat zou ik als volgt omschrijven: een sober etablissement met toffe klassieke details die tegen het kitscherige aanhangen. Goed eten, dat niet te ingewikkeld is, maar wel precies goed op smaak gebracht, veel wijn – liefst ook goed – en een karige koffie na afloop. Precies zo zag mijn avond bij Ellsworth eruit. Op de karige kop koffie na. 

Hotspot: Elsworth Parijs

Ik doe mijn research voor nieuwe tentjes op plekken waar ik niet zo vaak kom vaak online. En dit keer kwam ik via via bij Ellsworth terecht. Het voldeed aan al mijn wensen en dus was ik al snel overtuigd. De prijzen waren niet al te gek. Het restaurant lag in het o zo fijne 2e arrondissement en de foto’s zagen er goed uit. Gaan dus met die banaan. Of le banane. Ok, slechte grap nr. 1 is een feit. We kunnen door! 

Hotspot: Elsworth Parijs

De service was vriendelijk maar ook een beetje gereserveerd. En dat ben ik in de inleiding vergeten te zeggen, maar ook dat matched uiteraard precies bij de Parijse verwachtingen. Niet vervelend hoor. Maar wel met een soort nonchalante attitude die je in Nederland niet sympathiek na kunt doen zeg maar. 

Hotspot: Elsworth Parijs

Wat fijn is aan de Fransen: ze snappen dat drank op tafel een must is. En dus was ons voor we (een van m’n beste vriendinnetjes en ik) het door hadden een fles Franse bubbels geadviseerd en zaten we bijna nog sneller dan dat we geadviseerd waren lekker aan feestelijke glazen met heerlijke mousserende wijn te nippen. ‘Hoera, nous sommes a Paris!’ dachten we. 

Hotspot: Elsworth Parijs

En dat Parijse feestje werd alleen maar mooier. We maakten namelijk een puike selectie van de kaart en besloten te delen (wat ook het concept was, dus geen heel briljante ingeving van onszelf, meer een soort van Go With The Flow vink die we konden zetten. Maar laten we dat voor de vorm even negeren). En het moet gezegd… Van de deep fried chicken tot de high class eend; het was stuk voor stuk echt goed!

Hotspot: Elsworth Parijs

En als je dan bij de toiletten ook nog old school turquoise tegeltjes en gouden kranen vindt, is het Parijse feest compleet. Nadat de wijn dus op was (niet alle wijn natuurlijk, alleen die van ons.) besloten we de karige koffie over te slaan. Alle oh zo prettige clichés in dit restaurant bleken immers waar te zijn, dus we liepen liever geen risico met betrekking tot dit minder prettige gebeuren. 

Hotspot: Elsworth Parijs

En dat was een prima beslissing want man, wat hebben we een leuke avond gehad bij Ellsworth. Geen pretentieuze sfeer maar wel een hele trotse. Bij Ellsworth wil men vooral gewoon bewijzen dat het eten, de wijn en alles eromheen goed is. En mij hoeven ze niet meer te overtuigen, want ik heb de kwaliteit van dit restaurant  glashelder op m’n netvlies! En dat kan ook niet anders. Als het eten top is en de drank ook nog eens super is geregeld, hoeft een tent er helemaal niet mega fancy uit te zien. Een hip logo is dan al snel meer dan genoeg. Zie daar: Ellsworth…